Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Κέντρο έρευνας και ρομποτικής στην Ανεμώτια


Ένα νέο κέντρο έρευνας, καινοτομίας και ρομποτικής προετοιμάζεται στην Δυτική Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στην Ανεμώτια, σηματοδοτώντας την έναρξη της τεχνολογικής εξέλιξης στον χώρο της εκπαίδευσης για το νησί μας. Τέτοιου είδους κέντρα θα δημιουργηθούν σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει ένα κέντρο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας (σε σύνολο 13) με ένα από αυτά να είναι στην Δυτική Λέσβο

Στόχος της δημιουργίας του κέντρου είναι η προαγωγή της επιστήμης και τεχνολογίας της ρομποτικής στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, μέσα από συντονισμένες δράσεις και στενή συνεργασία με το ελληνικό οικοσύστημα ρομποτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω κέντρο θα στεγαστεί στο Δημοτικό Σχολείο της Ανεμώτιας. Ήδη στελέχη και αρμόδιοι του προγράμματος από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, που αποτελεί έναν από τους ακαδημαϊκούς φορείς που έχει αναλάβει την δημιουργία των κέντρων έρευνας, καινοτομίας και ρομποτικής σε όλη την Ελλάδα, επισκέφτηκαν τον χώρο όπου θα εγκατασταθεί το κέντρο στην Δυτική Λέσβο για να δουν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών. Τα σχέδια ήδη προχωράνε με γοργούς ρυθμούς και βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο. 

Τις επόμενες ημέρες θα βγει και η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των νέων κέντρων, που στην Λέσβο τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2025. Το κέντρο στην Δυτική Λέσβο θα διαθέτει προσωπικό αποτελούμενο από 4 εκπαιδευτικούς, γνώστες του αντικειμένου, ενώ δυνατότητα να συμμετέχουν και να παρακολουθούν τα μαθήματα ρομποτικής που θα διεξάγονται θα έχουν μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Επιπλέον στο κέντρο θα γίνονται μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης και εικονικής πραγματικότητας, ενώ θα περιλαμβάνεται όλος ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός για την αποτελεσματική διεξαγωγή των μαθημάτων.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img