Προσωπικά αντικείμενα του Βενιαμίν του Λέσβιου, απέκτησε η Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος,  ύστερα από ευγενική προσφορά του Στάθη Στεργιανέλλη, απώτερου συγγενή του Πλωμαρίτη σοφού και διαφωτιστή.

Ο Στάθης Στεργιανέλλης κατείχε ένα πιστόλι, δυο πολεμικά μαχαίρια (κάμες) και μια ταμπακιέρα, τα οποία χάρισε στο πολιτιστικό σωματείο, ύστερα από μεσολάβηση του γιατρού Αριστείδη Φρυδά.

Τα πολύτιμα αυτά κειμήλια του Βενιαμίν, μαζί με το μοναδικό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του,  το οποίο χάρισε πριν μερικά χρόνια το επίτιμο μέλος του σωματείου Μιχάλης Τσιπίδης θα  τοποθετηθούν σε απολύτως ασφαλή βιτρίνα ώστε να είναι ορατά και  επισκέψιμα, από τον κόσμο.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης στις 8 Νοεμβρίου με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της απελευθέρωσης του νησιού, σε ειδική τελετή θα τιμηθεί ο δωρητής  των κειμηλίων, στον οποίο θα επιδοθεί και σχετικό ψήφισμα. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί  στις 11.30 της Τρίτης 8ης Νοεμβρίου στην αίθουσα της Λέσχης.