Εκπαιδευτικές δράσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά της Β’, Γ’, και Δ’ τάξης του Δημοτικού, οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, στο πλαίσιο του εορτασμού της δράσης Περιβάλλον και Πολιτισμός, την οποία εγκαινίασε το 2008 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού.  Οι δράσεις θα φιλοξενηθούν στo Νέο Κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, στον προϊστορικό οικισμό στη Θερμή Λέσβου και στον προϊστορικό οικισμό στη Μύρινα Λήμνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει ως εξής:

-Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου

Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες στον προϊστορικό οικισμό της Θερμής Λέσβου, όπου σώζονται εστίες και κεραμικοί κλίβανοι. Θα διανέμεται επίσης το παραμύθι με τίτλο Πηλοϊστορίες και Αγγειομπερδέματα.

Η δράση θα αρχίσει στις 9.30 π.μ.

-Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου

-Ξενάγηση σε μικρούς και μεγάλους στην Περιοδική Έκθεση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από το παραμύθι Πηλοϊστορίες και Αγγειομπερδέματα, το οποίο θα διανέμεται στα παιδιά.

-Ξενάγηση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον προϊστορικό οικισμό στη Μύρινα Λήμνου, όπου μέσα στις λιθόκτιστες οικίες σώζονται οι μαγειρικές εστίες με τις χύτρες στη θέση τους.

Οι δράσεις θα αρχίσουν στις 9.30 π.μ.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Μυτιλήνη: 2251040716, 2251040135 (κ. Μ. Σαραντινού, κ. Ε. Πάχου)

Λήμνος: 2254022990 (κ. Π. Κάππα).

(Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους μπλοκ ζωγραφικής, καθώς και τις κασετίνες τους).