Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

“Κλειδώνει” η υποψηφιότητα Αλατζά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Έτοιμος να επιστρέψει στον α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας και πρώην Δήμαρχος Πέτρας, που ξεκίνησε επαφές στα χωριά της δυτικής Λέσβου

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο και το παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα έντονο ως προς τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τους δύο Δήμους του νησιού μας. Και μπορεί στο Δήμο Μυτιλήνης οι υποψηφιότητες να είναι (σχεδόν) ξεκάθαρες, δεν ισχύει όμως το ίδιο στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, όπου έως σήμερα η μοναδική επίσημη υποψηφιότητα είναι αυτή του Ταξιάρχη Βέρρου

Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα, αφού η ΝΔ ψάχνει διακαώς το αντίπαλον δέος του νυν Δημάρχου και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των “Νέων της Λέσβου”, το βρήκε στο πρόσωπο του Απόστολου Αλατζά, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, αν και εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Η αλήθεια είναι ότι το κυβερνών κόμμα έχει ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο στην αναζήτηση υποψήφιου Δημάρχου στο δεύτερο Δήμο του νησιού μας, όπως συνέβη και στις εκλογές του 2019, με συνέπεια ο Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος έχει ανακοινώσει εδώ και 2 χρόνια ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, να έχει ετοιμάσει το ψηφοδέλτιό του, ανακοινώνοντας ήδη δεκάδες ονόματα που θα τον ακολουθήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα χωριά. Μάλιστα, ο Δήμαρχος έχει καταφέρει να πάρει μαζί του γνωστά πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους, που είχαν βρεθεί απέναντί του στις προηγούμενες εκλογές.

Από τον χώρο της ΝΔ είχε συζητηθεί έντονα κατά καιρούς και μέχρι πρότινος η υποψηφιότητα του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Καλλονής, Αλέξανδρου Ροδίτη, την οποία στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν πολλά στελέχη από τον κεντροαριστερό χώρο, θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο καθαρό και άφθαρτο που θα μπορούσε να διαμορφώσει ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο με αξιώσεις. Θυμίζουμε ότι ο κ. Ροδίτης είχε διατελέσει Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου στην θητεία της Χριστιάνας Καλογήρου και τα τελευταία χρόνια δεν είχε κρύψει το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί με τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι προκρίθηκε το όνομα του νυν Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας και πρώην Δημάρχου Πέτρας, Απόστολου Αλατζά, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Κώστα Μουτζούρη. Ο Περιφερειάρχης είναι ενήμερος για την αλλαγή πλεύσης του στενού συνεργάτη του και η αντίδρασή του ήταν θετική, αφήνοντας τον ίδιο ελεύθερο να αποφασίσει τον δρόμο που θα ακολουθήσει μετά από τις 31 Μαΐου που λήγει η θητεία του στην Περιφέρεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Αλατζάς έχει ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές σε όλα, σχεδόν, τα χωριά της δυτικής Λέσβου και είχε σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικά στελέχη του χώρου και όχι μόνο, προκειμένου να μετρήσει τις δυνάμεις του. Παράλληλα ενημερώθηκε για την λειτουργία του Δήμου και των Υπηρεσιών, τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τις προοπτικές για την επόμενη θητεία.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή ο Βουλευτής του Νομού μας, Χαράλαμπος Αθανασίου, κάλεσε σε συνάντηση στην Αγία Παρασκευή τα στελέχη της παράταξης του Νίκου Χήρα και η πλειοψηφία αυτών δήλωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Αλατζά, αν και δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από ορισμένους που θεωρούν ότι οι απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς είναι ακραίες και δεν θα καταφέρει να συσπειρώσει τον χώρο, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις την δημαρχία. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες με πρώην συνεργάτες του Ταξιάρχη Βέρρου, οι οποίοι βρέθηκαν απέναντι κατά την διάρκεια αυτής της θητείας και συγκεκριμένα του πρώην Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Άρη Ελευθερίου και των πρώην Αντιδημάρχων, Μιχάλη Ρούσση και Στρατή Ζαφείρη. Στην διάρκεια αυτής της συνάντησης επανήλθε στο τραπέζι το όνομα του Αλέξανδρου Ροδίτη, αλλά η συζήτηση δεν κατέληξε πουθενά, αν και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις. Πολλοί βέβαια υποστηρίζουν ότι οι εξελίξεις μπορεί να προκύψουν μετά από τις βουλευτικές εκλογές, όταν πλέον θα έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο σε πολιτικό επίπεδο.

Μιλώντας στα “Νέα της Λέσβου”, ο Απόστολος Αλατζάς παραδέχτηκε ότι σκέφτεται σοβαρά να μεταπηδήσει στον α’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης, από τον οποίο ξεκίνησε, τονίζοντας παράλληλα ότι εντός των επόμενων ημερών θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του. «Διερευνώ μια κατάσταση κάνοντας επαφές με στελέχη σε όλο τον Δήμο για να ενημερωθώ και να ακούσω τα προβλήματα που υπάρχουν πριν λάβω την οριστική μου απόφαση. Ο πρώτος που θα ενημερωθεί θα είναι βέβαια ο Περιφερειάρχης και κατόπιν θα το ανακοινώσω στα ΜΜΕ. Για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο και επίσημο, αλλά η στήριξη που λαμβάνω είναι ενθαρρυντική για τη συνέχεια», σημείωσε ο ίδιος.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img