Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

“Κλείδωσαν” τα εγκαίνια της Πύλης στο Πλωμάρι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Δύο ακόμη δρομολόγια από την Σμύρνη έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, ενώ διαμορφώνεται το πρόγραμμα του Αυγούστου

Κλείδωσε η ημερομηνία για τα εγκαίνια της πύλης εισόδου Σένγκεν στο Πλωμάρι, το σημαντικό αυτό έργο που ξεκίνησε την λειτουργία του από τον προηγούμενο μήνα. Η τελετή του αγιασμού θα τελεστεί την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου. Παρών φυσικά θα είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που έτρεξε τα τελευταία χρόνια για την υλοποίηση του έργου, από τις υποδομές μέχρι την δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Το Λιμενικό Ταμείο έχει αναλάβει την διοργάνωση της εκδήλωσης, στην οποία έχει προσκληθεί και ο Δήμαρχος της Σμύρνης.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμη δρομολόγια από την Σμύρνη στο Πλωμάρι γι’ αυτή την Παρασκευή, 22 του μηνός και στις 29 που θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια με το καταμαράν που έρχεται και στη Μυτιλήνη. Για την ώρα, δεν υπάρχει πρόγραμμα δρομολογίων για τον Αύγουστο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για την προβολή της νέας σύνδεσης και την μείωση της τιμής των εισιτηρίων προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η τιμή του εισιτηρίου σήμερα για τη Μυτιλήνη είναι 85 ευρώ μετ’ επιστροφής και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 40 λεπτά, ενώ για το Πλωμάρι είναι μικρότερη, στις 2 ώρες και το εισιτήριο (μετ’ επιστροφής) κοστίζει 50 ευρώ. Η χωρητικότητα του πλοίου μπορεί να φθάσει τα 300 άτομα, αλλά στα πρώτα δρομολόγια ο αριθμός των επιβατών δεν έχει ξεπεράσει τα 40 άτομα. Οι αφίξεις γίνονται κάθε Παρασκευή πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης ή του Πλωμαρίου και οι αναχωρήσεις το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για την επιτυχία της σύνδεσης και την καθιέρωση των δρομολογίων και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η ενίσχυση της γραμμής προς το Πλωμάρι λόγω μικρότερης απόστασης και φθηνότερου εισιτηρίου. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται στο τέλος του μήνα με την ανακοίνωση των δρομολογίων για τον Αύγουστο.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πλωμαρίου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, που μέχρι χθες το βράδυ βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και τον Βουλευτή του Νομού μας, Χαράλαμπο Αθανασίου, για τα εγκαίνια της πύλης, «αυτό το καλοκαίρι ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα όλων των κατοίκων και των επαγγελματιών του Πλωμαρίου για το άνοιγμα του λιμανιού μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη όλου του νησιού. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και από δω και πέρα θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προβάλλουμε αυτή την υποδομή και να φέρουμε κόσμο που θέλει να επισκεφθεί το Πλωμάρι και να περιηγηθεί σε άλλες περιοχές».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, Γιάννης Ξανθούλης, τονίζοντας ότι η τελετή των εγκαινίων θα είναι μια μεγάλη γιορτή με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και κεράσματα στους τουρίστες από την Τουρκία. «Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή του Νομού μας, Χαράλαμπο Αθανασίου για την μέγιστη συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτού του έργου γιατί διαφορετικά δεν θα είχαμε αυτή την θετική εξέλιξη ούτε φέτος και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουν κάποια στόματα που φώναζαν στο παρελθόν. Το Πλωμάρι αναπτύσσεται, κοιτάει μπροστά και καλεί όλο τον κόσμο να το επισκεφθεί και να περάσει όμορφες, ξέγνοιαστες διακοπές», τόνισε ο ίδιος.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img