Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Κλείνει και άλλο σχολικό τμήμα στη Λέσβο


Μπορεί οι δηλώσεις νέων κρουσμάτων σε μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου να ήταν αρκετά χαμηλά χθες, ωστόσο ακόμη ένα τμήμα σχολείου του νησιού κλείνει, καθώς περισσότερα των μισών παιδιών που φοιτούν σε αυτό νοσούν από κορονοϊό.

Ειδικότερα στα 3 περιορίστηκαν τα νέα κρούσματα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα από 1 στο 2ο, στο 7ο και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης. Περισσότερα, και πιο συγκεκριμένα 8, ήταν τα κρούσματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, από τα οποία 3 στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και από 1 στο Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης, στο ΓΕΛ Αγιάσου, στο ΕΠΑΛ Καλλονής, στο Γυμνάσιο Πέτρας και στο Γυμνάσιο Καλλονής. Σε επίπεδο νομού υπολογίζουμε επίσης 1 ακόμη κρούσμα στο Γυμνάσιο Μούδρου στη Λήμνο.

Από τα παραπάνω κρούσματα προκύπτει το κλείσιμο για 10 ημέρες ενός τμήματος στο ΓΕΛ Αγιάσου, ενώ θυμίζουμε πως είναι ήδη κλειστά δύο τμήματα στο ΕΠΑΛ Καλλονής (ένα κανονικό και ένα ολιγομελές ειδικότητας) και ένα τμήμα στο ΕΝΕΕΓΥΛ Παναγιούδας.

 

Στο κόκκινο η Λέσβος

Την ίδια ώρα η Λέσβος συνεχίζει να παραμένει για άλλη μία εβδομάδα στο κόκκινο τοy επιδημιολογικoύ χαρτη, καθώς έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας δεδομένου πως τα κρούσματα πού επιβεβαιώνονται καθημερινά είναι ακόμα πολλά. Αυτό σε αντίθεση με τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπου το δεύτερο νησί του Νομού μας, η Λήμνος βρίσκεται μία κατηγορία πριν από εμάς στο πορτοκαλί ενώ η Χίος και η Σάμος βρίσκονται δύο κατηγορίες πίσω το κίτρινο

64 ήταν τα νέα κρούσματα του Covid 19 στη Λέσβο χθες που ανακοίνωσε για το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε σύνολο 7.108 κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια. Στη Λήμνο είχαμε 9 νέα κρούσματα ενώ στη γειτονική Χίο 6 και στην Σάμο 7.