Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κλείνει την Τρίτη η Τράπεζα Πειραιώς Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Κλείνει την προσεχή Τρίτη το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Μυτιλήνη και οι συναλλασσόμενοι που θα χρειαστεί να επισκεφθούν απαραίτητα κάποιο κατάστημα θα εξυπηρετούνται από το πλησιέστερο, που βρίσκεται στον Παπάδο. Η Τράπεζα Πειραιώς θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου και για μία εβδομάδα το υποκατάστημα Μυτιλήνης θα αλλάξει εκ βάθρων τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού και εργονομίας όσο και στην εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων.

 

Αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση 

Πρόκειται για τα νέου τύπου καταστήματα που ξεκίνησε να διαμορφώνει στη χώρα μας από τον Οκτώβριο η Τράπεζα και το υποκατάστημα Μυτιλήνης είναι ένα από αυτά που αλλάζουν στην πρώτη “παρτίδα”, καθώς θεωρείται σημαντικό. Μετά την εφαρμογή του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που ολοκληρώθηκε στην τράπεζα, οπότε μειώθηκε ο αριθμός του προσωπικού, η Πειραιώς περνά στο επόμενο στάδιο που είναι η αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση του πελάτη χωρίς υπαλλήλους. Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό στο ισόγειο του υποκαταστήματος θα βρίσκονται μόνο μηχανήματα και στην αρχή θα υπάρχουν κάποια στελέχη-τραπεζικοί σύμβουλοι που θα δείχνουν στους πελάτες τους πώς να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσα από αυτά τα μηχανήματα.  

Στο κατάστημα θα έρθουν τα πάνω-κάτω, δηλαδή ο πελάτης στην τράπεζα δεν θα βλέπει υπαλλήλους παρά μόνο μηχανήματα πλην των συμβούλων που θα βρίσκονται στην υποδοχή για το πρώτο διάστημα βοηθώντας να εξοικειωθούν με τα μηχανήματα. Κάποιες  συναλλαγές θα γίνονται και από τα laptop των τραπεζικών συμβούλων, ενώ όλο το προσωπικό του ιδρύματος θα βρίσκεται στον πάνω όροφο, διεκπεραιώνοντας τις εργασίες χωρίς να έχει επαφή με πελάτες.  Η μόνη επαφή με πελάτες θα γίνεται σε κάποια γραφεία που θα είναι συγκεκριμένα και θα μπορεί κανείς να απευθύνεται για επενδυτικά προγράμματα και τέτοιες δραστηριότητες.  Σύμφωνα με πληροφορίες στην τράπεζα θα υπάρχει μόνο ένα ταμείο και θα λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες, με στόχο να καταργηθεί και αυτό μετά από ένα εύλογο διάστημα, κατά το οποίο οι πολίτες θα έχουν εξοικειωθεί με τα μηχανήματα των αυτόματων συναλλαγών και τις μεγάλες οθόνες που θα υπάρχουν στο εσωτερικό της τράπεζας για τη διευκόλυνσή τους.

Η τράπεζα θα ανοίξει ξανά στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι αυτό το διάστημα όσοι θέλουν να έχουν επαφή με τις θυρίδες τους θα μπορούν να τις επισκέπτονται την Τρίτη 13, την Τετάρτη 14 και τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου μεταξύ των ωρών 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι.

spot_img

More articles

spot_img