Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Κλείνει το νηπιαγωγείο του Αφάλωνα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Δεν θα λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά το νηπιαγωγείο του Αφάλωνα, καθώς δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος από το νόμο ελάχιστος αριθμός των μόλις 4 παιδιών, που θα φοιτούσαν σε αυτό. Έτσι, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως υποχρεούται έκανε τη σχετική εισήγηση και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έλαβε την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του.

Όπως δήλωσε στα ΝΕΑ της Λέσβου ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Βούλγαρης, το τελευταίο διάστημα ήταν σε επαφή με τον κοινοτάρχη του Αφάλωνα, ώστε να γίνει προσπάθεια προκειμένου έστω μέσω κάποιας μεταγραφής, να υπάρξει ο επαρκής αριθμός παιδιών για να λειτουργήσει κανονικά το νηπιαγωγείο και την επόμενη χρονιά. Κάτι, που ενδεχομένως να μπορούσε να επιτευχθεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν οικογένειες που ζουν στον Αφάλωνα, αλλά έχουν επιλέξει νηπιαγωγεία στην Παναγιούδα ή τη Μυτιλήνη για τη φοίτηση των παιδιών τους. Ωστόσο αυτό δεν επετεύχθει, με αποτέλεσμα η Περιφερειακή Διεύθυνση να λάβει την συγκεκριμένη απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως επεσήμανε ο κ. Βούλγαρης, από πέρυσι δεν λειτουργούσαν και τα νηπιαγωγεία Μεγαλοχωρίου και Λισβορίου, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img