Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Κλεισμένες οι καμπίνες μέχρι τον Αύγουστο


  • Πληρότητα στα πλοία από την Βόρεια Ελλάδα προβλέπεται μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες με τα θερινά δρομολόγια να ξεκινάνε στις 6 Ιουνίου
  • Μεγάλη αισιοδοξία από τους τουριστικούς πράκτορες του νησιού, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα πράγματα φέτος θα είναι καλύτερα από πέρυσι

Ευοίωνες είναι οι προβλέψεις σχετικά με την κίνηση των επισκεπτών που θα υπάρξει με τα πλοία του εσωτερικού προς την Λέσβο, σε ένα καλοκαίρι το οποίο – όπως υποστηρίζουν πολλοί – θα είναι ακόμα καλύτερο από πέρυσι στο κομμάτι του τουρισμού. Τόσο από την Βόρεια Ελλάδα όσο και από τον Πειραιά προβλέπεται ότι η κίνηση θα αυξηθεί αρκετά και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ήδη τα καράβια έρχονται με πληρότητα στο νησί μας καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για αύξηση των δρομολογίων. 

Τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν, όπως όλα δείχνουν, στις 6 Ιουνίου με την προσθήκη δρομολογίων τόσο από την Καβάλα όσο και από τον Πειραιά. Το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη θα παραμείνει σε ένα την εβδομάδα, όπως γίνεται όλο το χρόνο, με ένα μικρό ενδεχόμενο να προστεθεί ακόμα ένα, πράγμα το οποίο θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. Από την Βόρεια Ελλάδα συνολικά προς το νησί μας θα εκτελούνται 7 – 8 δρομολόγια εβδομαδιαίως, ενώ το ίδιο ακριβώς θα γίνεται και από τον Πειραιά. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι τον Αύγουστο στα δρομολόγια από την Βόρεια Ελλάδα και τον Πειραιά προς το νησί μας δεν υπάρχει ούτε… καμπίνα διαθέσιμη, καθώς πολλοί έχουν κλείσει ήδη τα εισιτήριά τους για το καλοκαίρι με προορισμό τη Λέσβο. Στα γκαράζ των πλοίων παρά την μεγάλη ζήτηση που υπάρχει, διατίθενται ακόμα κάποιες θέσεις, καθώς και στις τρίτες θέσεις και στα καθίσματα αεροπορικού τύπου. Όλα πάντως δείχνουν σε κάθε περίπτωση ότι η κίνηση ειδικά από την Βόρεια Ελλάδα, θα είναι αυξημένη και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. 

 

Οι τουριστικοί πράκτορες

Πολύ αισιόδοξοι σχετικά με την αύξηση της κίνησης δηλώνουν οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού μας, οι οποίοι τονίζουν ότι τόσο από τον Πειραιά όσο και από την Βόρεια Ελλάδα τα πλοία θα έρχονται γεμάτα μέσα στο καλοκαίρι. Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο Πρόεδρος της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κίνηση από την Βόρεια Ελλάδα και τον Πειραιά με τα πλοία έχει ξεκινήσει ήδη να αυξάνεται. Οι καμπίνες είναι ήδη κλεισμένες για το καλοκαίρι. Θα υπάρξει πληρότητα στα πλοία από την Βόρεια Ελλάδα και γι’ αυτό θα προστεθούν και άλλα δρομολόγια από την Καβάλα. Θα έρθουν αρκετοί τουρίστες και επισκέπτες για να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί μας, είτε άνθρωποι του νησιού που μένουν αλλού για να δούνε τους δικούς τους. Θα υπάρχει έντονη κίνηση από την Βόρεια Ελλάδα σίγουρα, αλλά και από τον Πειραιά».

Την αισιοδοξία του για αυξημένη κίνηση από Πειραιά και Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε και ο τουριστικός πράκτορας Σταύρος Ρεπάνης: «Κίνηση έχει αρκετή και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και μέσα στο καλοκαίρι. Ήδη δεν υπάρχει διαθέσιμη καμπίνα μέχρι τον Αύγουστο. Μεγάλη πληρότητα εντοπίζεται και στα γκαράζ των πλοίων και από Πειραιά και από Βόρεια Ελλάδα. Τα δρομολόγια από Καβάλα θα αυξηθούν, καθώς εντοπίζεται μεγάλη κίνηση από την Βόρεια Ελλάδα που δείχνουν την προτίμησή τους για το νησί μας ώστε να περάσουν τις διακοπές τους. Αλλά και από Πειραιά θα υπάρχει κίνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε στα Νέα της Λέσβου: «Θα είναι αυξημένη η κίνηση όσον αφορά τα δρομολόγια του εσωτερικού καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Φανταστείτε ότι μόνο από Καβάλα θα υπάρχουν 6 δρομολόγια, δηλαδή σχεδόν κάθε μέρα. Εκτιμώ ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με πέρυσι. Εκτός από την επισκεψιμότητα από την Τουρκία θεωρώ ότι και ο εσωτερικός τουρισμός θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα αυτό το καλοκαίρι».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img