Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Κλειστά τα σχολεία λόγω του χιονιά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Αντίθετη η ΕΛΜΕ στη διδασκαλία μέσω webex

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε όλη τη Λέσβο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως αποφάσισαν οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, μετά από εισηγήσεις των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και σε συνεννόηση με τους Προϊσταμένους της Εκπαίδευσης. 

Πιθανώς το ίδιο να ισχύσει και αύριο, Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας και του παγετού, ενώ από το Σαββατοκύριακο έχει ξεσπάσει “πόλεμος” σχετικά με το αν οι μαθητές πρέπει να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση (μέσω webex) ή όχι. Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” χθες το απόγευμα η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, Καίτη Στρατάκη, «ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση αδυναμίας στην λειτουργία των σχολείων η διδασκαλία θα γίνεται διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κι αυτό εφαρμόζουμε. Οι μαθητές όλων των σχολείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων πρέπει να συνδεθούν με τους κωδικούς τους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα κανονικά».

Η ΕΛΜΕ Λέσβου, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση από το Σάββατο δηλώνοντας ότι ουδείς μπορεί να υποχρεώσει τους καθηγητές να κάνουν μάθημα με ιδία μέσα, από τα σπίτια τους. «Κλειστό σχολείο, σημαίνει κλειστό σχολείο. Αυτό δεν συμβαίνει με ευθύνη των εκπαιδευτικών. Το σπίτι μας δεν είναι χώρος εργασίας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ή να διαθέτουμε ρεύμα, χώρο, αίθουσα,  εξοπλισμό, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.ά. Κανείς δεν μπορεί να  ασκήσει δίωξη ή να  επιβάλλει  κυρώσεις, με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, αν ο/η εκπαιδευτικός δηλώσει αδυναμία, εφόσον το Κράτος δεν διασφαλίζει όλα τα παραπάνω. Σε περίπτωση επικίνδυνων φαινομένων, προέχει η ασφάλεια της οικογένειάς μας, η δική μας, των μαθητών μας. Δεν μπορεί να ζητείται να μεταβούμε στο χώρο εργασίας μας την ώρα που κρίνεται ότι τα σχολεία κλείνουν για να αποφευχθεί αυτή ακριβώς η μετάβαση. Πέρσι, είχαμε φαινόμενα που εκπαιδευτικοί τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο σχολείο. Ουδείς συνάδελφος συναδέλφισσα, ούτε καν Υποδιευθυντής ή Υποδιευθύντρια ή Διευθυντής ή Διευθύντρια, δεν υποχρεούται σε καμία περίπτωση να ασχολείται και να διεκπεραιώνει υπηρεσιακά θέματα σε ημέρες και ώρες εκτός ωραρίου εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img