Με αιτήματα για τη χρηματοδότηση νέων σημαντικών αθλητικών έργων στο νησί μας έφυγε από το νησί μας χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, που παρέστη το Σάββατο στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός εξέφρασε την ευχή να έρθει και πάλι στη Λέσβο σε 2 χρόνια για να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων του νέου Κολυμβητηρίου στα Θέρμα, τονίζοντας ότι με τις πιέσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου και την εντολή του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημάρχου, Παναγιώτη Χριστόφα, για την επίλυση του προβλήματος που παρουσιάστηκε πέρυσι με τη χρηματοδότηση του έργου προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του. «Η Μυτιλήνη αξίζει αυτό το έργο για να ξαναζωντανέψει ο υγρός στίβος», τόνισε ο Υπουργός.

Τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Βρούτση εξέφρασαν σε σύντομους χαιρετισμούς τους ο Βουλευτής της ΝΔ, κ. Αθανασίου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Π. Παρασκευαΐδης και ο Π. Χριστόφας, ενώ ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, άδραξε την ευκαιρία για να εκφράσει τα παράπονά του προς τον Υπουργό σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι ο Νομός Λέσβου είναι ο μοναδικός στη χώρα που – όπως σημείωσε – δεν έχει κλειστό Κολυμβητήριο, Κλειστό Γυμναστήριο και αίθουσα για πολλαπλές αθλητικές χρήσεις και για τα αθλήματα σάλας. Ο κ. Μουτζούρης είπε ότι η Περιφερειακή Αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαθέσει το οικόπεδο στα Ταμπακαριά για τη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου και ζήτησε από τον Υπουργό να σταθεί αρωγός ως προς την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών του έργου.
Νωρίτερα, ο Χ. Αθανασίου ανέφερε τη συζήτηση που είχε με τον Γ. Βρούτση για να γίνει σκεπαστή η κερκίδα στο Γήπεδο της Μυτιλήνης, όπως ο ίδιος είχε προτάξει πριν λίγα χρόνια όταν εκτελέστηκε το έργο της αναβάθμισης του χώρου. Ο Βουλευτής είπε ότι θα παραδώσει τη σχετική μελέτη στον Υπουργό, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα υλοποιήσει κι αυτή την παρέμβαση.