Κλειστό ΚΥΤ «μαμούθ» στη Μόρια

Σχεδιάζεται επέκταση βορειοδυτικά του ΚΥΤ προς Αφάλωνα

Ό,τι δεν έγινε στην «Καράβα» το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρά βήμα – βήμα και αθόρυβα να το δημιουργήσει στο ήδη υπάρχον ΚΥΤ Μόριας. Τα «Νέα της Λέσβου» έχουν αποκαλύψει πρώτα εδώ και μήνες τις υπουργικές προθέσεις να μείνει η δομή της Μόριας. Αυτό που δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα ήταν η έκταση που σχεδιάζουν να καλύψει το «κλειστό – ελεγχόμενο» ΚΥΤ που θα δημιουργηθεί στον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι σημερινοί σχεδιασμοί μιλούν για Κέντρο… 200 στρεμμάτων!!!

Για να γίνει αντιληπτή η έκταση που συζητάνε  στο Υπουργείο Μετανάστευσης και ασύλου να καλύψει το νέο κλειστό – ελεγχόμενο «ΚΥΤ Μόριας» αρκεί ν’ αναφέρουμε τα σημερινά δεδομένα. Ο χώρος των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Μόριας σήμερα περιλαμβάνει 46 στρέμματα, έξω στον «ελαιώνα» (ή αλλιώς στη ζούγκλα) κι έχει καλυφθεί μια έκταση 44 στρεμμάτων. Συνολικά δηλαδή σήμερα το ΚΥΤ (μέσα και έξω) καλύπτει έκταση 90 στρεμμάτων. Οι συζητήσεις που γίνονται τώρα κάνουν λόγο για… διπλάσια έκταση(!) Μάλιστα οι σχεδιασμοί που γίνονται προβλέπουν το ΚΥΤ να επεκταθεί βορειοδυτικά προς τον Αφάλωνα….

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»
 
Up DATE
Σε σημερινή απάντησή του το Υπουργείο Μετανάστευσης σπεύδει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι “δεν θα προβεί το υπουργείο σε καμιά ενέργεια δημιουργίας νέας δομής στη Μόρια, χωρίς να διαψεύδει την έλευση στελεχών του Υπουργείου του και τις συζητήσεις με κατοίκους για ενοικίαση των ακινήτων τους. Στη Μόρια μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης για να έχει επαφές με τοπικούς φορείς ενώ και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης σε ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεση του σε κάθε ενέργεια επέκταση ή δημιουργίας νέας δομής .
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στα “Νέα της Λέσβου”