Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Κλέβει την παράσταση η Λέσβος στην Έκθεση της Σμύρνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Δυναμικό παρόν δίνει από χθες στην Τουρκία το Επιμελητήριο Λέσβου, το οποίο συμμετέχει σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με περίπτερο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σμύρνης (Travel Turkey Izmir Tourism Fair And Conference), μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές διοργανώσεις στην Τουρκία, στην οποία συμμετέχουν φορείς, οργανισμοί, τουριστικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, Δήμοι κ.ά..

Επί ποδός ο πρόεδρος Βαγγέλης Μυρσινιάς με τον Κώστα Σωτηράκη, τον Παναγιώτη Χατζηκυριάκο και την Ευγενία Δρεκόλια σε επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματίες του τουρισμού

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, μαζί με τον υπεύθυνο συμβουλευτικής και αρμόδιο για τη συμμετοχή σε εκθέσεις, Κώστα Σωτηράκη, τον Πρόεδρο των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Λέσβου Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, και την επικεφαλής του Τουριστικού Τμήματος Ευγενία Δρεκόλια έφτασαν νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στη Σμύρνη και χθες που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της από το πρωί επιδόθηκαν σε διαδοχικές επαφές και συναντήσεις με τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Τουρκίας, καθώς και άλλους φορείς που συμμετέχουν στην έκθεση. Στην αποστολή συμμετέχει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Μυτιλήνης, Νίκος Γιαννάκας, περισσότερο όμως με τη νέα αυτοδιοικητική του ιδιότητα, κάτι που υποδηλώνει  την παρουσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Παναγιώτη Χριστόφα και το προσωπικό του ενδιαφέρον για την ενίσχυση του τουρισμού (και) από την Τουρκία. Στο κεφάλαιο του τουρισμού ο κ. Γιαννάκας αναμένεται να παίξει από το νέο έτος κρίσιμο ρόλο στη νέα Δημοτική Αρχή. Επίσης στην αποστολή συμμετείχαν και επιχειρηματίες.

Στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Ιδιαίτερα όταν τα τελευταία δύο καλοκαίρια έχει ανοίξει και η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τη Λέσβο οι προοπτικές γίνονται ακόμα καλύτερες, καθώς παρέχεται η δυνατότητα της απευθείας μετάβασης στην Μυτιλήνη, αν και έρχονται και τουρίστες από τη Σμύρνη ακολουθώντας το οδικό δρομολόγιο μέχρι το Αϊβαλί και περνούν με τα καραβάκια στην πρωτεύουσα του νησιού μας. Ουσιαστικά ο στόχος του Επιμελητηρίου Λέσβου είναι να γίνει όσο το δυνατόν σε πιο πολλούς γνωστός ο τόπος μας ως τουριστικός προορισμός, παράλληλα με την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων τα οποία εκτίθενται μέσα στο περίπτερο. 

Σε μια πρώτη δήλωση που έκανε χθες από την Τουρκία στα Νέα της Λέσβου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μυρσινιάς τόνισε ότι «η πρώτη μέρα της έκθεσης ήταν καλύτερη και από τις δικές μας προσδοκίες, είχαμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, επιχειρηματιών και φορέων στο περίπτερό μας τους οποίους ενημερώσαμε, τους δώσαμε έντυπο υλικό και κάναμε επαφές στην κατεύθυνση συνεργασιών επ’ ωφελεία του τουρισμού του Νομού Λέσβου. Με τους φορείς της Σμύρνης έχουμε σχέσεις πολλών ετών και η φιλία μας είναι αδιατάρακτη, αν και δεν θα σας κρύβω ότι το θετικό κλίμα που βλέπουμε να καλλιεργείται στις σχέσεις των δύο χωρών έρχεται να ενισχύσει και τις δικές μας προσπάθειες».  

Από τη δική του πλευρά ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής του Επιμελητηρίου, Κώστας Σωτηράκης, υπογράμμισε: «Προετοιμαστήκαμε εβδομάδες για να έχουμε μια άρτια συμμετοχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια φέρνοντας τον πολιτιστικό, γαστρονομικό  και φυσικό πλούτο της Λέσβου και της Λήμνου στην καρδιά της διεθνούς έκθεσης της Σμύρνης. Η μεγάλη ανταπόκριση που καταγράψαμε σήμερα, πρώτη μέρα στο περίπτερό μας, είναι μία ηθική επιβράβευση για τη δουλειά που κάναμε με τον Βαγγέλη Μυρσινιά και τους άλλους συναδέλφους τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού στην Μυτιλήνη, αλλά και όλο το υπόλοιπο που ακολούθησε κουβαλώντας με τα αυτοκίνητά μας τον εξοπλισμό και όλα τα αναγκαία να δώσουμε ένα παρών το οποίο ήδη έχει συζητηθεί», είπε ο κ. Σωτηράκης τονίζοντας ότι οι παράγοντες του τουρισμού που επισκέπτονται την έκθεση δηλώνουν ενθουσιασμένοι από  τα “αρώματα” των νησιών μας.

Η Διεθνής Έκθεση της Σμύρνης συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο.

 

spot_img

More articles