Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Κοινωνικός τουρισμός με free pass

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την δυνατότητα δωρεάν διακοπών όλο τον χρόνο θα προσφέρει το νέο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022 – 2023 που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, έχει ήδη δεσμευτεί για λιγότερη γραφειοκρατία για τους δικαιούχους, ενώ εξήγγειλε ότι θα γίνεται στο εξής με free pass. Για την υλοποίηση του νέου προγράμματος που θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου έχουν δεσμευτεί 30 εκατομμύρια ευρώ και θα απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, που επιβαρύνθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια από την πανδημία αλλά και τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας σε βασικά αγαθά.

Μέχρι σήμερα τα κριτήρια που ισχύουν και δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά αφορούν εργαζόμενους και ανέργους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e – ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας ή έλαβαν 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω ή είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων.

Ωφελούμενοι είναι τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των 5 ετών και έως 18 ετών, παιδιά 18 ετών και άνω ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω, καθώς και σύζυγοι των δικαιούχων έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού, το ταμείο για τον τουρισμό θα γίνει στο τέλος του έτους, αλλά εκτός από τις αφίξεις από το εξωτερικό, στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους Έλληνες να κάνουν φθηνές διακοπές στις περιοχές και τα νησιά που επιθυμούν. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η Ελλάδα θα είναι φέτος για τη Ρουμανία ο νούμερο 1 τουριστικός προορισμός και οι επισκέπτες όχι μόνο θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους πρωτίστως τη χώρα μας, αλλά έχουν επιλέξει και προορισμούς οι οποίοι δεν έχουν τόσο ισχυρό brand, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία και σε άλλες περιοχές της χώρας που μέχρι σήμερα δεν αποκόμιζαν σημαντικά οφέλη από τον τουρισμό. 

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης ότι πολλοί από αυτούς τους προορισμούς αποτελούσαν παραδοσιακά πόλο έλξης για τους Ρώσους τουρίστες, από τους οποίους, όπως ανέφερε ο Υπουργός, φέτος δεν αναμένεται να δούμε ισχυρές τουριστικές ροές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες. «Γι’ αυτό το λόγο εμείς φέτος στοχεύσαμε σε άλλες αγορές, όπως της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Πολωνίας, καθώς και στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ με τη Γαλλία, την Αγγλία και το Ισραήλ έχουμε ήδη κάνει συμφωνίες και έχουμε διασφαλίσει πολύ υψηλά νούμερα», επεσήμανε ο Β. Κικίλιας.

O Υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Μάρτιο και θα φέρουν στη χώρα μας μισό εκατομμύριο επισκέπτες, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά είναι προϊόν σκληρής δουλειάς που γίνεται βήμα – βήμα εν μέσω ενός πολέμου που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης: «Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022. Την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και εμένα προσωπικά μας ενδιαφέρει η μέση ελληνική οικογένεια. Η οικογενειακή τουριστική επιχείρηση, η πρωτογενής παραγωγή, ο αγρότης που δίνει στον τουρισμό τα προϊόντα του τα οποία είναι εξαιρετικά, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ο εμπορικός κόσμος που σχετίζεται με τον τουρισμό».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img