Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κόμβος μπροστά από το Αεροδρόμιο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ο κόμβος μπροστά από το νέο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης “Οδυσσέας Ελύτης”, που θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί εδώ και 3 χρόνια, δηλαδή από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πύλες του ο νέος αερολιμένας, είναι το πρώτο έργο που θα εκτελεστεί μετά από τη νομιμοποίηση της εθνικής οδού. Kατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, απέστειλε χθες έγγραφο προς την “Fraport”, την οποία ενημέρωσε για την παραπάνω εξέλιξη και την κάλεσε να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την ασφαλέστερη κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση του Αερολιμένα Μυτιλήνης. 

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, «καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες  διαμαρτυριών από επιβάτες και επαγγελματίες οδηγούς για την επικινδυνότητα και τον κίνδυνο ατυχημάτων λόγω  έλλειψης κόμβου στο νέο αερολιμένα Μυτιλήνης. Μετά την νομιμοποίηση της οδού Κρατήγου – Μυτιλήνης, την οποία πετύχαμε ως Περιφερειακή Αρχή, μπορεί πλέον η “Fraport” να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα και για το λόγο αυτό ζήτησα από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας να ενημερώσει επίσημα την εταιρεία».

Ο Κ. Μουτζούρης, είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την περασμένη Παρασκευή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης της εθνικής οδού με τους Αντιπεριφερειάρχες, Πανάγο Κουφέλο και Δημήτρη Κουρσουμπά, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, Άρη Ελευθερίου, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Δημήτρη Ακριώτη, την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, Αγγελική Σαραντινού και τον μελετητή, Χριστόφορο Μανδυλά.

Η νομιμοποίηση της παραλιακής οδού της Μυτιλήνης ήταν βασική προϋπόθεση για να πάρουν τον δρόμο τους πέντε σημαντικά έργα, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης. Αυτά είναι η βελτίωση – ασφαλτόστρωση του δρόμου που παρουσιάζει σημαντικές φθορές σε πολλά σημεία, η κατασκευή του κόμβου μπροστά από το νέο Αεροδρόμιο, η κατασκευή της νότιας παράκαμψης, η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού και η δημιουργία τεχνητών παραλιών. 

Όπως τόνισε ο Κ. Μουτζούρης, «βγάλαμε από τα συρτάρια έναν ακόμη φάκελο που λίμναζε για πολλά χρόνια και καταφέραμε να τον ολοκληρώσουμε. Όπως πράξαμε με τον κόμβο της βόρειας παράκαμψης, τον δρόμο Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου, τον δρόμο Καλλονής – Πέτρας και τον δρόμο Αμπελικό – Σταυρός. Η υπογραφή της απόφασης νομιμοποίησης του δρόμου θα αποτελέσει την απαρχή πολλών έργων βελτίωσης της εικόνας και της λειτουργίας της πρωτεύουσας», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Π. Κουφέλος μίλησε για την σημασία αυτής της απόφασης σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ ο Δ. Κουρσουμπάς είπε ότι «πρόκειται για έναν δύσκολο και επικίνδυνο δρόμο όπου θα εκτελεστούν καίριες παρεμβάσεις». «Τίποτα δεν γίνεται χωρίς τρέξιμο» επεσήμανε από την πλευρά του ο Άρης Ελευθερίου, αναφερόμενος στις ανάγκες που πρέπει να ιεραρχηθούν για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Τέλος, ο Δ. Ακριώτης και η Α. Σαραντινού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την θετική αυτή εξέλιξη που θα σημάνει την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img