Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Κοντά στο τέλος των Πανελληνίων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στις Ηλεκτρικές Μηχανές, στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις και στην Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ, οδεύοντας προς το τέλος των Πανελλαδικών εξετάσεων, σε αντιστοιχία με τα ΓΕΛ, με δυο μέρες εξετάσεων να απομένουν. 

Συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα, ενώ μεθαύριο Παρασκευή 16 του μηνός θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας με την εξέταση των εξής μαθημάτων: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα από τις 17 έως και τις 29 Ιουνίου για μια σημαντική μερίδα υποψηφίων με την «πρεμιέρα» να είναι το Σάββατο 17 Ιουνίου, οπότε οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών.

Στο μεταξύ η βαθμολόγηση των γραπτών έχει ξεκινήσει ήδη από την πρώτη ημέρα των Πανελλήνιων εξετάσεων, δηλαδή την 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και την 2α Ιουνίου για τα ΓΕΛ. 

Με αφορμή την ολοκλήρωση των Πανελλήνιων εξετάσεων για τα ΓΕΛ και την επικείμενη αυλαία που θα πέσει και για τα ΕΠΑΛ μεθαύριο Παρασκευή, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τιμολέων Θεοφανέλλης, δήλωσε στα ‘’ΝΕΑ της Λέσβου’’: «Καλά αποτελέσματα σε όλα τα παιδιά, έδωσαν έναν μεγάλο και δύσκολο αγώνα για τις εξετάσεις. Από εδώ και πέρα αυτό που ‘’πρέπει’’ να κάνουν είναι να ξεκουραστούν και να περιμένουν τις βαθμολογίες», ανέφερε ο κ. Θεοφανέλλης, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου με τη μορφή SMS προς τους μαθητές και την ανάρτηση των πινάκων με τα μόρια στα σχολεία.

Ο κ. Θεοφανέλλης τόνισε επίσης ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν συνιστούν το Α και το Ω στη ζωή ενός ανθρώπου, παρά μόνο ένα σταθμό, ανοίγοντας τον δρόμο σε νέες προκλήσεις. 

Αντίστοιχα, σε δηλώσεις για το τέλος των Πανελλήνιων εξετάσεων θα προχωρήσει και η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη, μετά το πέρας των εξετάσεων και για τα ΕΠΑΛ. 

Το επόμενο βήμα

Όσον αφορά την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να το κάνουν  ηλεκτρονικά, ενώ όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. 

Αυτό που θα αλλάξει φέτος, είναι ότι η υποβολή δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισήχθη στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που αφορούν την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αναμένεται να γίνει τέλη Ιουλίου. 

Τέλος, η αυριανή μέρα είναι η τελευταία για όλες τις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έτσι, αύριο θα ακουστεί το τελευταίο κουδούνι για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών και παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες των γυμνασίων και της Α’ και Β’ λυκείου θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους.

spot_img

More articles

spot_img