Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

«Κόντρα» στον καιρό… και τον κορονοϊό|13 θετικοί

Με τους ενισχυμένους βοριάδες να βάζουν από χθες σε νέες «περιπέτειες» τους 7.325 διαμένοντες στις σκηνές του ΚΥΤ Μόριας και με τα κρούσματα του κορονοϊού ν’ αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες, το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση στην προσωρινή δομή, όπου τα έργα των 5,5 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη
Εντός των ημερών θα παραλάβει το ΚΥΤ 500 κουκέτες από χορηγία του ΔΟΜ οι οποίες θα χρησιμοποιούν για να κοιμούνται πρόσφυγες και μετανάστες που θα μετακινηθούν από σκηνές προσωρινά σε υπερυψωμένο σημείο όπου υπάρχουν μεγάλες σκηνές, προκειμένου να ξεκινήσουν τα αποστραγγιστικά έργα περιμετρικά του ΚΥΤ.. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τμήματα που καλύπτουν οι σκηνές που θ’ απομακρυνθούν προσωρινά θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και αντίστοιχα θα μετακινηθούν με τον ίδιο τρόπο άλλες σκηνές.
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χθες και αναμενόταν να συνεχισθούν μέχρι το πρωί σήμερα προκάλεσαν προβλήματα στις σκηνές ενώ παρέσυραν και χημικές τουαλέτες. Για το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ισχύει σε όλη τη χώρα.
13 θετικοί στον κορονοϊο
Στο μεταξύ αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοΪου στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται νέος κύκλος ιχνηλατήσεων από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία έχουν βρεθεί 13 θετικά κρούσματα ενώ στο χώρο καραντίνας βρίσκονται συνολικά 21 άτομα – συγγενείς και άμεσες επαφές των θετικών κρουσμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι είναι ασυμπτωματικοί. Επί του παρόντος δεν έχει διαπιστωθεί νέο κρούσμα στο προσωπικό του ΚΥΤ χωρίς να είναι γνωστό αν αυτό αφορά και τους αστυνομικούς. Τα νέα κρούσματα στους διαμένοντες του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ δείχνει ότι οι ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τους το προηγούμενο διάστημα επέστρεψαν την διασπορά, ενώ εδώ και πάνω από ένα μήνα όταν ξεκίνησε η έξαρση κρουσμάτων και στον τοπικό πληθυσμό στη Μυτιλήνη, δεν είχαν σταματήσει οι συζητήσεις παρασκηνιακά που συνέδεαν την ύπαρξη κρουσμάτων κυρίως σε αστυνομικούς του καταυλισμού με περιστατικά σε διαμένοντες στο ΚΥΤ κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνονταν.