Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Αργυρό μετάλλιο για την Μιλένα Κοντού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε το δίδυμο Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών/γυναικών, που διεξήχθη στο Μπλεντ της Σλοβενίας, καταφέρνοντας να κερδίσουν το αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Το ελληνικό δίδυμο μέχρι περίπου τα μισά της κούρσας βρισκόταν στην τέταρτη θέση, όμως, έπειτα βγήκαν μπροστά, άφησαν τρίτες τις Γαλλίδες και βρέθηκαν στη δεύτερη θέση, όσο οι Βρετανίδες είχαν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Με όσες δυνάμεις είχαν, κράτησαν αυτή τη θέση μέχρι το τέλος για να μπορέσουν να αναδειχθούν δευτεραθλήτριες Ευρώπης στις γυναίκες με 6:54.78. 

Νικήτρια του αγώνα ήταν η ομάδα της Βρετανίας, με τις Κρεγκ και Γκραντ, με χρόνο 6:52.32, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα ανέβουν οι Γαλλίδες Ταράντολα και Μποβ, που τερμάτισαν σε 6:55.30. Αυτό το μετάλλιο έρχεται να προστεθεί στη συλλογή της Φίτσιου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού έχει ήδη ένα αργυρό στο μονό σκιφ από το Μόναχο 2022, ενώ ήταν πέμπτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022. Για τη μόλις 18 ετών Μυτιληνιά αθλήτρια του ΝΟΜ, Μιλένα Κοντού, είναι το πρώτο της μετάλλιο σε διοργάνωση γυναικών.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img