Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Μ. Κοντού-Ζ. Φίτσιου: «Νιώθουμε χαρούμενες που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η Μιλένα Κοντού, το διαμάντι του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης που έχει κάνει το νησί μας υπερήφανο με τις επιτυχίες της, ετοιμάζεται το ερχόμενο καλοκαίρι να βιώσει για πρώτη φορά την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Η Μυτιληνιά κωπηλάτρια, όπως και η συναθλήτριά της, Ζωή Φίτσιου, θα μεταβούν στο Παρίσι στα τέλη Ιουλίου για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Χθες η Μιλένα Κοντού μαζί με την Ζωή Φίτσιου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Λέσβου, θέλοντας να μοιραστούν με τους δημοσιογράφους τη σπουδαία αυτή διάκριση. Το παρών στην συνέντευξη τύπου έδωσαν ακόμα ο πρόεδρος του ΝΟΜ Τάσος Μπαλής, ο προπονητής Αρίστος Βογιατζής, ο παλιός κωπηλάτης Παναγιώτης Ζαφειρίου και ο παράγοντας του ομίλου κ. Καρακωνσταντής

Η Ζωή Φίτσιου με  ευρωπαϊκές και  παγκόσμιες  διακρίσεις παίρνοντας  τον λόγο πρώτη έκανε μια  αναδρομή στην μέχρι τώρα πορεία της στα κουπιά και το δέσιμο που έχει με την Μυτιληνιά  κωπηλάτρια: «Νιώθω  πραγματικά  πολύ  χαρούμενη που  μαζί με  την Μιλένα  μπορέσαμε  και  κάναμε  το  όνειρο αυτό πραγματικότητα. Κάναμε πολλές θυσίες, μετρήσαμε πολλές ώρες προπόνησης,  συναγωνιστήκαμε δυνατά πληρώματα και για μας η δικαίωση ήρθε στο τέλος. Με την Μιλένα  γνωριστήκαμε την χρονιά της καραντίνας,  κάναμε  μαζί προπονήσεις και λάβαμε μέρος σε αγώνες. Ήταν μια πολύ όμορφη χρονιά για όλες μας».

Από  την μεριά  της η Μιλένα Κοντού ανέφερε: «Με  την Ζωή έχουμε δέσει ως αθλήτριες και πλήρωμα  και ξέρουμε καλύτερα η μια την άλλη. Είναι αλήθεια πως προετοιμαστήκαμε σκληρά, κάναμε προπονήσεις  ακόμα  και  δέκα  ώρες την ημέρα  και  ήρθε  η  ανταμοιβή. Νιώθω χαρούμενη που θα  εκπροσωπήσω μαζί με την Ζωή και την Εθνική μας ομάδα την χώρα μας στην μεγαλύτερη  διοργάνωση  στον πλανήτη, τους Ολυμπιακούς, με στόχο τη διάκριση. Ένα μεγάλο μπράβο στον Όμιλό μου,  τον προπονητή τον κ. Βογιατζή που πίστευε πολύ σε μένα και με ενθάρρυνε  να συνεχίσω αυτό το οποίο ξεκίνησαν και νομίζω πως τον δικαίωσα. Ακόμη τον πρόεδρο τον κ. Τάσο Μπαλή που  στέκεται κοντά στον όμιλο και όλους όσους τον αγαπούν». 

Μόνο καλά λόγια για την Μιλένα είχε να πει ο προπονητής που την ανέδειξε, ο Αρίστος Βογιατζής,  χαρούμενος και αυτός με την πρόκριση της ταλαντούχας αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Από όταν ήταν σε μικρή ηλικία πίστευα πως κάποια μέρα θα γίνει μεγάλη και θα μεγαλουργήσει. Έχει  απίστευτο ταλέντο, της αρέσουν οι μεγάλοι και δυνατοί αγώνες και να που τώρα θα εκπροσωπήσει τον ΝΟΜ, που την ανέδειξε, να φθάσει στο Παρίσι». 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΝΟΜ Τάσος Μπαλής, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει τα παράπονά του για την αντιμετώπιση που έχει ο όμιλος από τους τοπικούς άρχοντες.

«Σήμερα  είναι  μέρα  χαράς  που  φιλοξενούμε στο νησί και στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου τα δύο χαρισματικά και προκρινόμενα στους Ολυμπιακούς αγώνες κορίτσια, την Μιλένα και την Ζωή. Όμως  φαίνεται πως η επιτυχία αυτή πέρασε μόνο με ένα μπράβο από  τους τοπικούς άρχοντες. Ο  νέος Δήμαρχος ο κ. Χριστόφας ήταν ο πρώτος που μας συνεχάρη για την επιτυχία, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Η περιφέρεια δεν μας δέχθηκε γιατί δεν ήταν παρούσα η Μιλένα και ο Περιφερειάρχης ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί της, ενώ μας είχε υποσχεθεί να μας δωρίσει μια βάρκα για  προπονήσεις και αγώνες, όμως αυτή μέχρι τώρα παραμένει μόνο στα λόγια. Και με την πρώην όμως Δημοτική αρχή έχω ένα  παράπονο γιατί μας είχε υποσχεθεί να μας αγοράσει εργόμετρο, έμεινε όμως και  αυτό  στα  λόγια και στις υποσχέσεις. Ο ΝΟΜ δεν είναι του Τάσου Μπαλή. Είναι του νησιού, των αθλητών, των κατοίκων και αυτούς που τους αρέσει ο ναυταθλητισμός. Τους θέλουμε κοντά μας. Βοήθεια – και πρέπει αυτό να το πω και να το τονίσω – είχαμε μόνο από τους κ.κ. Τζανέτο και  αδερφούς Καραχάλια, που χωρίς να τους το πούμε εμείς, από μόνοι τους πήραν την πρωτοβουλία όταν η Μιλένα έδινε τις μάχες κάνοντας το αυτονόητο, δωρίζοντας μια όμορφη βάρκα που κοσμεί  τον Όμιλο. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε για να λέμε πως μπορούμε να πάμε μπροστά την κωπηλασία. Χωρίς βοήθεια δεν πάμε πουθενά. Και για να τελειώσω, εγώ το πιστεύω πως και στο Παρίσι η Μιλένα και η Ζωή μπορούν να τα καταφέρουν και πάλι να βρεθούμε εδώ να πούμε, να συζητάμε για  κατορθώματα και επιτυχίες». 

Τελευταίος μίλησε ο παλιός αθλητής του ΝΟΜ, Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο οποίος συνεχάρη τα δυο κορίτσια για την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Πραγματικά εδώ μιλάμε για μεγάλη διάκριση και επιτυχία των αθλητριών να πάνε στους Ολυμπιακούς. Η κωπηλασία είναι ένα δυνατό άθλημα το οποίο χρειάζεται στον αθλητισμό να κάνεις  θυσίες και καθημερινή πολλή  προπόνηση,  όπως  η  Μιλένα και  η Ζωή. Θέλω να  πιστεύω πως θα τα πάνε ακόμη καλύτερα γιατί έχουν τις αγωνιστικές προδιαγραφές που  απαιτούνται να έχεις».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img