Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία;»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, πραγματοποίησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή του κόμματος Κώστα Αρβανίτη, ενώ πριν την έναρξη της ομιλίας του προηγήθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές της Λέσβου, οι οποίοι έκαναν ο καθένας σύντομες ομιλίες αναδεικνύοντας τα τοπικά ζητήματα και τις προτεραιότητες του κόμματός τους.

Σε μία συγκέντρωση, η οποία θα μπορούσε να είχε περισσότερο κόσμο, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης μιλώντας χθες το βράδυ από την πλατεία Σαπφούς στάθηκε στην αριστερή παράδοση της Λέσβου, καλώντας τους ψηφοφόρους να κάνουν την πολιτική αλλαγή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εδώ με τη βαθιά δημοκρατική παράδοση, στο νησί των τόσων αγωνιστών, μαρτύρων της Αριστεράς, των μεγάλων Δημοκρατικών Αγώνων για την πρόοδο και την αλλαγή του τόπου, όπως είπε.  «Γνωρίζετε καλά πως δικαιούστε να μιλάτε στο τηλέφωνο χωρίς να σας ακούει κανείς εκτός από τον συνομιλητή σας. Χωρίς κάποιο μακρύ αυτί του Μαξίμου να εισβάλει βίαια στον ιδιωτικό σας χώρο, με την επίκληση δήθεν «εθνικών» λόγων»», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανίτης επισημαίνοντας πως όσοι πιστεύουν πως το οξυγόνο της δημοκρατίας είναι το ίδιο αναγκαίο, «είναι προϋπόθεση για να έχουμε το ψωμί, το γιατρό, το δάσκαλο», τότε πρέπει να δώσουν με την ψήφο τους την Κυριακή τη δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δώστε την Κυριακή την εντολή Αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος.  Βάλτε τέλος στη Μητσοτάκης ΑΕ των απευθείας αναθέσεων, της κακοποίησης Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου, της ληστείας στο πορτοφόλι των πολλών», σημείωσε με έμφαση ο Ευρωβουλευτής, σημειώνοντας ότι το μήνυμα είναι αυτό της νίκης, κάτι που – όπως είπε – διαπιστώνει σε όλες τις πλευρές της Ελλάδας:

«Είναι το μήνυμα της Αλλαγής, το μήνυμα πως οι πολίτες δεν αντέχουν και δεν ανέχονται πια την αδικία που έκανε κανονικότητα το καθεστώς Μητσοτάκη.

Είναι το μήνυμα πως οι πολίτες δεν αντέχουν και δεν ανέχονται το μισθό τους να μην τους βγάζει το μήνα.

Είναι το μήνυμα πως οι πολίτες δεν αντέχουν και δεν ανέχονται το πάρτι των απευθείας αναθέσεων από μια δεξιά που ξέρει μόνο να βλέπει το Κράτος ως λάφυρο.

Είναι το μήνυμα της Αλλαγής, της μεγάλης Δημοκρατικής Ανατροπής για Δικαιοσύνη παντού, για να μπει τέλος στην κανονικότητα της αδικίας, μια κανονικότητα που δεν την ανέχεται κανένας, ούτε ο δεξιός, ούτε ο κεντρώος, ούτε ο αριστερός πολίτης». 

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Εκτενής ήταν η αναφορά που έκανε ο κύριος Αρβανίτης στα τοπικά ζητήματα προτάσσοντας μεταξύ άλλων τις καθυστερήσεις πληρωμών από το Μεταφορικό Ισοδύναμο και σημειώνοντας ότι «κανείς πολίτης δεν ανέχεται την αδικία της υπονόμευσης στην πράξη του Μεταφορικού Ισοδύναμου. 

Ένα μέτρο που η Πολιτεία χρωστούσε στους νησιώτες και που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε και στήριξε με συνέπεια την εφαρμογή του σε δύσκολες για τη χώρα στιγμές».

Όπως τόνισε ο Ευρωβουλευτής «την ώρα που οι δανειστές μετρούσαν κάθε κωδικό και κάθε δαπάνη σε κάθε υπουργείο. 

Την ώρα που οι πολίτες πλήρωναν βαρύ κόστος μιας χρεοκοπίας για την οποία όλοι γνωρίζουμε ποιες πολιτικές δυνάμεις ευθύνονται.

Τη δύσκολη εκείνη ώρα η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόλμησε και κατάφερε να εκπληρώσει ένα μέρος του χρέους της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι στους αδικημένους συμπολίτες των νησιών μας. 

Κι όλα αυτά δεν ξεχνάμε πως έγιναν χάρη στις προσπάθειες ενός σπουδαίου συντρόφου μας, ενός αγαπημένου φίλου που χάσαμε πρόσφατα, του Νεκτάριου Σαντορινιού. 

Και οι επόμενοι τι έκαναν; Η Κυβέρνηση των «Άριστων» που ήρθε με υποσχέσεις να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων στη χώρα αυτή, υπονόμευσε και ευτέλισε το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Με απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές, σχεδόν ακυρώνει στην πράξη ένα μέτρο – ανάσα για μικρά και μεγάλα νησιά, όπως η Λέσβος. Ως εδώ», είπε ο κ. Αρβανίτης καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση ότι «δεν νοιάστηκε για τους νησιώτες και τις ανάγκες τους, αλλά μόνο για τα κέρδη των ελίτ και τις απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς».

Μιλώντας για πρώτη και όχι για δεύτερη ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Αρβανίτης ανέπτυξε τους βασικούς 4 άξονες του προγράμματος του κόμματός του. Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

Επίσης μίλησε για Υγειονομικό Ισοδύναμο, ένα πλέγμα πολιτικών που θα βάζει τις υπηρεσίες Υγείας στα νησιά μας στην πρώτη γραμμή και θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό, αλλά και χρόνιες αδυναμίες.

«Για να έχουν και οι πολίτες στη Λέσβο, στη Λήμνο, σε κάθε νησί, ισότιμη πρόσβαση στο πιο πολύτιμο αγαθό, την υγεία» είπε ο κ. Αρβανίτης μιλώντας για στοχευμένα έργα που θα καλύψουν τα κενά στις υποδομές: «Με κίνητρα για υγειονομικούς που θα εξασφαλίζουν την αξιοπρέπειά τους, για να μπορούν να βρίσκονται δίπλα στους νησιώτες, δίπλα σε όλους σας όταν τους έχετε ανάγκη!». 

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις κοινότητες, σημειώνοντας ότι η ΝΔ θέσπισε και την υποχρέωση όλοι οι υποψήφιοι για τα Συμβούλια Κοινοτήτων στις τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου να ενταχθούν στους συνδυασμούς των υποψήφιων Δημάρχων. 

«Έτσι, πολλοί συμπατριώτες σας, όλων των παρατάξεων και προτιμήσεων, χάνουν το δημοκρατικό δικαίωμα να εκλέγουν στα χωριά τους Πρόεδρο και Συμβούλιο όποιους εκείνοι θέλουν (όπως έγινε στις εκλογές του 2019 με τον «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ), αφού με τον νέο νόμο η κυβέρνηση τους βάζει στο εκβιαστικό δίλημμα να επιλέξουν Δήμαρχο και Συμβούλιο Κοινότητας, από τον ίδιο Συνδυασμό», υπογράμμισε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι διατάξεις που επιβάλλει η κυβέρνηση, θα απομακρύνουν από τις Κοινότητες και τους Δήμους πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη με εμπειρία.

Ζήτησε μάλιστα εν όψει των εκλογών τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη δημόσια θέση και να ψηφίσουν στη νέα Βουλή που θα προκύψει, υπέρ της επαναφοράς των Αυτόνομων Συνδυασμών για τις Κοινότητες, μαζί με διάθεση πόρων του δημοτικού προϋπολογισμού για αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας.

Τέλος, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν στην Ελλάδα Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία. Πολιτική αλλαγή ή ξανά Μητσοτάκη; 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img