Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Κουπόνι 50 ευρώ για επίσκεψη στον οδοντίατρο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Το Dentist Pass είναι το νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για την παροχή προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας σε όλα τα παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών και θα ξεκινήσει να ενεργοποιείται από τον Μάρτιο, παρέχοντας την δυνατότητα στους γονείς να επισκεφτούν με τα παιδιά τους οποιονδήποτε οδοντίατρο του ιδιωτικού τομέα για συγκεκριμένες εξετάσεις, όπως είναι ο καθαρισμός και η φθορίωση των δοντιών, καθώς και οι συμβουλές για τη σωστή φροντίδα. Η πληρωμή θα γίνεται από το Κράτος.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λέσβου Γιάννης Βογιατζής

Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και μάλιστα, όπως τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Νέων της Λέσβου ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Γιάννης Βογιατζής  «ουσιαστικά η κυβέρνηση ικανοποιεί ένα αίτημα του κλάδου μας, το οποίο διεκδικούμε εδώ και χρόνια και βλέπουμε τώρα τη δικαίωση των προσπαθειών μας».

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λέσβου υπογράμμισε πως σε συνεργασία με την Οδοντιατρική Ομοσπονδία θα πρέπει να εξεταστούν τα θέματα του κοστολογίου, καθώς επίσης και να μπουν δικλείδες που θα διασφαλίζουν ότι το Dentist Pass θα χρησιμοποιηθεί πράγματι για οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών και όχι από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό το οποίο σημείωσε ο κ. Βογιατζής και αξίζει να το αναφέρουμε καθώς αφορά τους γονείς, είναι ότι η φθορίωση στα δόντια των παιδιών θα πρέπει να γίνεται κανονικά κάθε εξάμηνο, ώστε με αυτό τον τρόπο να περιορίζονται οι πιθανότητες βλαβών. Υπ’ αυτήν την έννοια η χρηματοδότηση που δίνεται στους γονείς αφορά απολύτως την αναγκαία φροντίδα για τα παιδιά.

Σε σχέση με το κοστολόγιο, όπως προκύπτει από το ποσό που κατανέμεται στον αριθμό των παιδιών – δικαιούχων, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λέσβου μας ενημέρωσε ότι αντιστοιχεί το ποσό των 50 ευρώ για κάθε παιδί σημειώνοντας ότι αυτό το ποσό καλύπτει έστω οριακά τον κλάδο του, αν και τα θέματα των κοστολογίων τα χειρίζεται η Οδοντιατρική Ομοσπονδία σε κεντρικό επίπεδο με το Υπουργείο Υγείας.

Να σημειώσουμε πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει για οδοντιατρική φροντίδα σε ιδιώτες οδοντιάτρους, με συνέπεια οι γονείς να επιβαρύνονται με το σύνολο των οδοντιατρικών πράξεων. Κυρίως, δε, όταν απαιτείται συνδρομή των ορθοδοντικών λόγω των εξειδικευμένων παρεμβάσεων το κόστος είναι πολλαπλάσιο.

Για την ενεργοποίηση του Dentist Pass, ο ένας εκ των δύο γονέων θα υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του προγράμματος. Η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων με ισχύ εξαργύρωσης τους 6 μήνες.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img