Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

«Κουράστηκα να είμαι επαίτης για τα αυτονόητα»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος είναι από την Παρασκευή ο Συμεών Χαραλάμπους, που είχε παραιτηθεί και από την προεδρία της ΑΔΕΛ πριν από 2 μήνες. Μέχρι πρότινος διατηρούσε τα καθήκοντα του Εντεταλμένου Συμβούλου Ευεργέτουλα, αλλά η στάση του είχε από καιρό διαφοροποιηθεί από την γραμμή της Δημοτικής Αρχής, ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό ζήτημα. 

Η απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί δύο ημέρες πριν από τις δημαιρεσίες δεν ήταν τυχαία, αφού οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν πλέον λόγο και ρόλο στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Όπως ωστόσο ο ίδιος δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου”, «κουράστηκα να είμαι επαίτης και να εκλιπαρώ για τα αυτονόητα, ακόμη και για να κλείσουμε μια λακκούβα. Διαφωνώ με την συνεργασία με τους θεματικούς Αντιδημάρχους και επειδή θεωρώ ότι είναι ευθύνη του Δημάρχου αποφάσισα να αποχωρήσω».

Θυμίζουμε ότι η αρχική δύναμη της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν 16 μέλη, εκ των οποίων όμως ανεξαρτητοποιήθηκαν πρόσφατα δύο, ο Παναγιώτης Βάλεσης και η Εριφύλη Γιαννάκα και τώρα ο Συμεών Χαραλάμπους. Επιπλέον, ο Κώστας Φραγκόπουλος λειτουργεί εδώ και καιρό ως ανεξάρτητος, αν και τυπικά παραμένει μέλος της Δημοτικής Αρχής. Ο Στρατής Κύτελης έχει συμπράξει εξ’ αρχής με την παράταξη του Παναγιώτη Ζαφειρίου, ενισχύοντας τις δυνάμεις του κατά δύο Δημοτικούς Συμβούλους. Ωστόσο, δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία κι αυτό είναι ένα ζήτημα που θα δημιουργήσει προβλήματα στην λήψη των αποφάσεων μέχρι τις εκλογές.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img