Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Κρίμα…

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Εντύπωση μας έκανε η χθεσινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λέσβου για τα ελαιόλαδα που βραβεύονται στο διαγωνισμό ελαιολάδου Athena IOOC, έστω και αν αυτό γίνεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα Νέα της Λέσβου και συγκεκριμένα στο φύλλο μας τη Μεγάλη Παρασκευή. Δεν έχουμε δει ανάλογη ενέργεια από το Επιμελητήριο εδώ και χρόνια, αν και σε κάθε περίπτωση είναι θετικό που ο επιχειρηματικός φορέας εκφράζει δημόσια τα συγχαρητήριά του στις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, καθώς και αυτό είναι μία ηθική ανταμοιβή για τους ντόπιους τυποποιητές.  Το γιατί αυτό δεν γινόταν τόσα χρόνια, κατά τα οποία μάλιστα έχουν πάρει ακόμα πιο σημαντικά βραβεία λεσβιακά ελαιόλαδα, είναι ένα ερώτημα. Ελπίζουμε να μην έχει να κάνει με την εμπλοκή του Β’ Αντιπροέδρου της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου, Παρασκευά Φραντζέσκου, ως εκπροσώπου ιδιωτικής τυποποιητικής εταιρείας ελαιολάδου σε άλλο εταιρικό σχήμα στο παρελθόν! 

Ανεξάρτητα με το τι κάνει και τι δεν κάνει ο κ. Φραντζέσκος, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου που εκπροσωπείται από τον Βαγγέλη Μυρσινιά, που έχει δίπλα του αξιολογότατους συνεργάτες, όπως ο Παναγιώτης Τατάκης, ο Νίκος Αθανάσης, ο Κώστας Σωτηράκης, ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος και άλλοι, πρέπει να καταλάβουν πως καλά είναι τα συγχαρητήρια, χρειάζεται όμως και μία ενδοσκόπηση να κάνει η διοίκηση για το τι έχει κάνει μέχρι τώρα για το ελαιόλαδο. Αυτό όταν στο παρελθόν σε δύσκολα χρόνια, επί προεδρίας Παναγή Μαθιέλλη, με Αντιπρόεδρο τον Θράσο Καλογρίδη, το Επιμελητήριο Λέσβου μεσολαβούσε ακόμα για το κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών για εξαγωγή ελαιολάδου στο Ισραήλ! 

Αυτά πρέπει να δουν οι διοικούντες το Επιμελητήριο (και όχι να επαναπαύονται καθώς συγκυβερνούν και δεν έχουν αντιπολίτευση), με συμπόνια για τον τόπο μας και την αγορά, καθώς το ελαιόλαδο βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της τοπικής οικονομίας και οι συγκυρίες το ευνοούν σε κάθε επίπεδο. 

Όσο για τον κάθε κύριο Φραντζέσκο που περιφέρεται από χωριό σε χωριό ισχυριζόμενος πως από το χέρι του περνούν όλα στο Επιμελητήριο και αν δεν υπήρχε εκείνος θα είχε επικρατήσει το χάος (σ.σ.!!!), εντάξει, μικρή κοινωνία είμαστε και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αυτά είναι καλαμπούρια,  δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά!

 

Όταν το Επιμελητήριο πιάνεται αδιάβαστο

Αβλεψία που… βγάζει μάτι και εκθέτει τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, δείχνοντας  ότι είναι αδιάβαστη! Χθες η διοίκηση του επιχειρηματικού φορέα έσπευσε να συγχαρεί τους τυποποιητές ελαιολάδου που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Athena IOOC, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη, αγνοώντας ότι μία μέρα πριν, τη Μεγάλη Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου Κότινος, ο οποίος γίνεται στη χώρα μας στα πρότυπα του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού Mario Solinas του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου και μάλιστα ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα που αναδείχθηκαν από όλες τις συμμετοχές ήταν το προϊόν Rogada που τυποποιείται από την οικογένεια του π. Ευστράτιου Κακάμπουρα στο Αμπελικό, ενώ διακρίσεις έλαβαν και άλλα ελαιόλαδα, όπως έγραψαν τα Νέα της Λέσβου στο φύλλο τους τη Μεγάλη Πέμπτη.

Το γεγονός ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου συγχαίρει τους επιτυχόντες στον ένα διαγωνισμό και τους ανακοινώνει αγνοώντας τις διακρίσεις του διαγωνισμού Κότινος, αυτό αν μη τι άλλο εκτός του ότι εκθέτει τον επιχειρηματικό φορέα πληγώνει και το κύρος του θεσμού. 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις