Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟY: «Με επικοινωνιακά τρικ η διοίκηση προσπαθεί να ξεγελάσει το λαό»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στυλώνει τα πόδια ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βοστάνειου, μικρό διάστημα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του υπό την προεδρία του Ξενοφώντος Αυγερινού και με τον Στρατή Σαμαρά και τη Γιάννα Χωριανοπούλου να συμμετέχουν στο προεδρείο.  

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων για πρώτη φορά τα τελευταία 2,5 χρόνια ασκούν δημόσια κριτική στη διοίκηση του νοσοκομείου καταλογίζοντας ότι με επικοινωνιακά τρικ, προσπαθεί να ξεγελάσει τον λεσβιακό λαό βαφτίζοντας όλες τις κατά καιρούς συμβάσεις ως προσλήψεις. Προχωρούν δε, ένα βήμα πιο μπροστά χτυπώντας καμπανάκι, καθώς όπως επισημαίνουν, όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία 3 χρόνια είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς που προσλαμβάνονται. Ακόμη μιλούν για τομείς που κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, καθώς το προσωπικό του Βοστάνειου δεν επαρκεί για να τους λειτουργήσει.

Οι συνδικαλιστές καλούν τη διοίκηση του νοσοκομείου να αφήσει τους επικοινωνιακούς όρους και να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προχωρώντας ταυτόχρονα σε μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές, καθώς επίσης και να επιστρέψουν άμεσα όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή για το θέμα των εμβολιασμών.

Η παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου φαίνεται ότι τροφοδοτήθηκε από αναρτήσεις του διοικητή, Γιώργου Καμπούρη, περί ενίσχυσης του ιδρύματος με προσωπικό. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές του Βοστάνειου «επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις προσλήψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, σαν Σύλλογος Εργαζομένων θέλουμε να μεταφέρουμε  την πραγματική εικόνα.

Η αλήθεια είναι ότι 19-20-21 συνταξιοδοτήθηκαν μόνιμοι συνάδελφοι πολλαπλάσιοι των προσλήψεων στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι συμβάσεις επικουρικών είναι ελαστικές μορφές εργασίας που συνήθως ανακυκλώνονται. Από κοινωφελή πρόγραμμα περνάνε σε επικουρικό, από ειδικότητα περνάνε σε επικουρικό και ούτω καθ’ εξής. 

Οι ελαστικές μορφές εργασίας στο νοσοκομείο από το 2016 που άρχισε η κρίση του προσφυγικού, παραμένουν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο.

Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι λοιπό προσωπικό δεν έχει έρθει τα τελευταία χρόνια. Συνέπεια αυτού είναι αρκετά τμήματα να δυσκολεύονται αφάνταστα στις άδειες, στα ρεπό, ακόμα και στο να βγουν οι βάρδιες ή να υπάρχει ποιοτική προσφορά προς τον ασθενή. Έτσι σιγά-σιγά παραχωρούνται κομμάτια στον ιδιωτικό τομέα με τελευταίο τα μαγειρεία.

Η διοίκηση με επικοινωνιακά τρικ, προσπαθεί να ξεγελάσει τον λεσβιακό λαό βαφτίζοντας όλες τις κατά καιρούς συμβάσεις ως προσλήψεις.

Επίσης δεν φτάνει που η κατάσταση είναι τόσο δυσοίωνη, έχουμε και μια κυβέρνηση που εκδικητικά εξακολουθεί να έχει 7.000 εργαζομένους σε αναστολή», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και καταλήγουν ζητώντας, όπως προαναφέραμε, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και επαναφορά όσων βρίσκονται σε αναστολή.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img