Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Κρουαζιέρα με 745 Αμερικανούς τουρίστες


Λίγα αλλά γεμάτα έρχονται φέτος τα κρουαζιερόπλοια στο νησί μας, δίνοντας μια τονωτική ένεση στην τουριστική κίνηση, ιδιαίτερα στην πόλη της Μυτιλήνης. Χθες το πρωί ήρθε από την Κωνσταντινούπολη, για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο “Seven Seas Grandeur”, που κατασκευάστηκε πέρυσι και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Με 745 Αμερικανούς επιβάτες και 547 μέλη πληρώματος παρέμεινε ανοιχτά του λιμανιού μέχρι το απόγευμα, οπότε αναχώρησε για το επόμενο λιμάνι, τη Μύκονο.

Πολλοί τουρίστες είχαν κλείσει εκδρομές για να δουν αξιοθέατα του νησιού και επιβιβάστηκαν σε πούλμαν για να επισκεφθούν την Αγιάσο και το Καγιάνι, ενώ οι υπόλοιποι περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης, το Κάστρο, τον Άγιο Θεράποντα, κ.ά. παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτή ήταν η τρίτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο νησί μας για τη φετινή σεζόν, αφού το ποδαρικό είχε γίνει στις 24 Απριλίου, με το πλοίο “Hamburg”, από τη Γερμανία, ενώ ακολούθησε στο τέλος Μαΐου η πρώτη άφιξη του “Seven Seas Grandeur”, με τον ίδιο αριθμό επιβατών. Συνολικά οι προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για φέτος είναι μόλις 7 μέχρι και το τέλος του χρόνου. 

Οι επόμενες προγραμματισμένες προσεγγίσεις είναι:

– 4/8 – “Vista” – Αγγλία – 500 επιβάτες – από Κωνσταντινούπολη

– 19/8 – “L’ Austal” – Γαλλία – 300 επιβάτες – από Μύκονο

– 25/8 – “L’ Austal” – Γαλλία – 300 επιβάτες – από Κουσάντασι

– 14/9 – “Diana” – Αγγλία – 400 επιβάτες – από Χίο.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο τουριστικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος, «η κρουαζιέρα είναι ένα κομμάτι του τουρισμού που πρέπει να επανέλθει στο νησί μας και εμείς κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προς αυτή την κατεύθυνση. Επιδιώκουμε πάντα την καλύτερη δυνατή υποδοχή και περιήγηση των τουριστών, είτε είναι 100, είτε 700, είτε 1.000 άτομα γιατί αυτοί οι ίδιοι θα διαφημίσουν τον τόπο μας στις χώρες τους όταν επιστρέψουν».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img