Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού: Δέσμια της καραντίνας η Λέσβος

Εξανεμίζεται κάθε ελπίδα για άρση της καραντίνας το 2021 στη Λέσβο μετά το πρώτο κρούσμα  καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδι του Μεσοτόπου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ύποπτο κρούσμα  και στα Παράκοιλα.

Σε καθεστώς καραντίνας επανέρχεται και το δεύτερο νησί του Νομού μας η Λήμνος καθώς έχουμε και εκεί κρούσμα του  καταρροϊκού.

Θα πρέπει να περάσουν 2 χρόνια από τώρα για να υποβάλουμε ως περιοχή αίτημα για άρση της καραντίνας με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα των κτηνοτρόφων, καθώς δεν μπορούν να διαθέσουν τα πρόβατά τους για εκτροφή σε καλύτερες τιμές σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Δυστυχώς, οι τοπικοί φορείς τόσα χρόνια δεν διεκδίκησαν ένα ειδικό πλαίσιο στήριξης για την κτηνοτροφία λόγω  γειτνίασής μας με την Τουρκία με συνέπεια να βρισκόμαστε σε μόνιμη βάση σε περιορισμούς.

Πρόκειται για τον ορότυπο 4 που = «βράζει» στα παράλια απέναντι.

Το τελευταίο κρούσμα του καταρροϊκού  στη Λέσβο ήταν το Μάρτιο του 2019 δηλαδή την άνοιξη του 2021 θα συμπληρώναμε τη διετία που απαιτείται για άρση της καραντίνας. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται στη Λέσβο κρούσμα καταρροϊκού λίγο πριν τη συμπλήρωση της διετίας για άρση της καραντίνας.