Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κρυφές συναντήσεις και παρουσιάσεις με φόντο το Σάρλιτζα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Κεκλεισμένων των θυρών έγινε, χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου η παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Κούσκος για την ανάδειξη του ξενοδοχείου Σάρλιτζα Πάλλας σε κέντρο θερμαλισμού της περιοχής μας, με διεθνή ακτινοβολία και μάλιστα μέσω skype έγιναν συνδέσεις με το εξωτερικό από τους εκπροσώπους των εταιρειών που βρίσκονται πίσω από τον Θεόδωρο Κούσκο και δραστηριοποιούνται με επενδύσεις στον τουρισμό της υγείας και ευεξίας. 

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων σε σύνδεση που έγινε με το Ισραήλ εκφράστηκε σχεδόν η βεβαιότητα ότι η αξιοποίηση του ξενοδοχείου Σάρλιτζα ως κέντρου θερμαλισμού εκ των πραγμάτων θα φέρει στη Λέσβο και πτήσεις τσάρτερ από το Ισραήλ. Κι αυτό καθώς, όπως αναφέρθηκε, υπάρχει μεγάλο κομμάτι της πίτας που θα μπορούσε να διεκδικήσει η Λέσβος από τον ιαματικό τουρισμό του Ισραήλ. 

Το δεύτερο σχήμα που θέλει το Σάρλιτζα

Πριν ξεκινήσει η παρουσίαση της εταιρείας Κούσκος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των Νέων της Λέσβου, τα σκαλιά του κτιρίου της Νομαρχίας ανέβηκαν γνωστοί επιχειρηματίες που ασχολούνται τα τελευταία χρόνια και με κατασκευές καταλυμάτων, έχουν όμως σχέση και με τον τομέα της εστίασης δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την αξιοποίηση του ξενοδοχείου και μάλιστα σε συνεργασία με επενδυτές του εξωτερικού, που όπως ανέφεραν δραστηριοποιούνται στην κατασκευή καταλυμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δεν έκαναν χθες την παρουσίαση αλλά δεσμεύτηκαν ότι εντός 10 ημερών θα παρουσιάσουν στην Περιφέρεια αναλυτικά το σχέδιό τους για το πώς σκοπεύουν να αξιοποιήσουν το Σάρλιτζα. 

Η Κούσκος

Εντύπωση προκαλεί ότι από πλευράς Περιφερειάρχη απαγορεύθηκε η δημοσιογραφική κάλυψη, ενώ απαγορεύτηκε στους ελάχιστους συμμετέχοντες να διαρρεύσουν οποιαδήποτε πληροφορία για την παρουσίαση, που έγινε εντός του κτιρίου της Περιφέρειας. Πρόκειται για τακτική η οποία είναι πραγματικά πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα από την αυτοδιοίκηση. 

Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη συζητώντας εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών με ενδιαφερόμενους επενδυτές, που έχουν εκδηλώσει σε προηγούμενη πρόσκλησή της ενδιαφέρον με μη δεσμευτικές  προσφορές για την αξιοποίηση του Σάρλιτζα, απαγορεύει όχι μόνο την παρουσία δημοσιογράφων αλλά και στους ελάχιστους συμμετέχοντες να πουν το παραμικρό για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση. Κι όλα αυτά ενώ η ίδια Περιφερειακή Αρχή στην προηγούμενη θητεία της, με σημαία την αξιοποίηση του Σάρλιτζα, ουσιαστικά οδήγησε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με 2 τουλάχιστον χρόνια καθυστέρηση, προκηρύσσοντας έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και μοιράζοντας βραβεία και υποδείξεις στους επενδυτές για το πώς θα κάνουν τις επενδύσεις τους!

Επίσημα αναφέρθηκε ότι είναι μία κλειστή ενημερωτική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον Κώστα Μουτζούρη ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αρώνης και το μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο οποίος φέρεται να τάχθηκε υπέρ της επένδυσης της εταιρείας Κούσκος, δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένος από τα δείγματα γραφής που έχει δείξει με το ξενοδοχείο Mythical Coast και με την εμπλοκή του ίδιου επιχειρηματία στις θερμές πηγές του Πολιχνίτου. 

Ο Παναγιώτης Ζαφειρίου 

Ο κ. Ζαφειρίου, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για τα όσα τέθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη, υπογράμμισε ότι «η Λέσβος έχει το μοναδικό προνόμιο που δεν το έχει σχεδόν καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας, ενώ είναι σπάνιο και στην Ευρώπη να διαθέτουμε σε μία περιοχή διαφορετικές πηγές. Τι σημαίνει αυτό για να το εξηγήσω με απλά λόγια να το καταλάβουν οι αναγνώστες σας. Έχουμε ιαματικά με διαφορετική σύσταση και θερμοκρασίες στον Πολιχνίτο, στα Θέρμα, στη Θερμή και στην Εφταλού, άλλες θερμοκρασίες και άλλα στοιχεία του νερού, πράγμα που σημαίνει ότι ένας επισκέπτης που έρχεται στον τόπο μας για ιαματικά λουτρά έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει διαφορετικές πηγές και να δεχθεί όλα αυτά τα διαφορετικά ευεργετήματα. Αυτό έλεγα πάντα και μέσα από το Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών στον οποίο συμμετέχω, είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα όχι της Ελλάδας αλλά του νησιού μας και γι’ αυτό θεωρούμε ότι η ανάπτυξη των ιαματικών πηγών μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές οικονομικής ευημερίας για τον τόπο και τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ο ιαματικός τουρισμός ξεκινά το Σεπτέμβριο και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια περιοχή, όπως η δική μας, που επιδιώκει τη διεύρυνση της τουριστικής της περιόδου», είπε ο κ. Ζαφειρίου.

Η εταιρεία Κούσκος μέσα από διαδοχικές συνδέσεις που έγιναν με το εξωτερικό και μίλησαν και οι εκπρόσωποι των άλλων εταιρειών που βρίσκονται πίσω από το συνεργατικό σχήμα, εκτός από την αξιοποίηση όλου του χώρου (για την οποία γράψαμε με λεπτομέρειες στο χθεσινό μας ρεπορτάζ) τονίζει ότι η ανάδειξη του Σάρλιζα ως κέντρου θερμαλισμού με διεθνή ακτινοβολία θα συμβάλει στην ανάπτυξη και των καταλυμάτων της Θερμής, ανοίγοντας το δρόμο να δημιουργηθούν και νέα καταλύματα που ουσιαστικά θα έρχονται και θα καλύπτουν τις ανάγκες γύρω από το ξενοδοχείο. 

Όπως αναφέραμε και χθες, η επένδυση της εταιρείας Κούσκος προϋπολογίζεται στα 9,2 εκατομμύρια ευρώ.

spot_img

More articles

spot_img