Κυκλοφόρησε η «Αιολίδα»

Κυκλοφόρησε το 65ο τεύχος του  τριμηνιαίου Πολιτιστικού Περιοδικού «Αιολίδα» της Λεσβιακής Παροικίας (για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2017). Σε αυτό το τεύχος στο εισαγωγικό σημείωμα, υπάρχει παρέμβαση για το προσφυγικό ζήτημα που υπογράφει η Καίτη Μεσσηνέζη – Πλατσή με τίτλο «Εδώ και τώρα». Μεταφέροντας τη φωνή των συντοπιτών και  της κοινωνίας του νησιού αναφέρει μεταξύ άλλων: «…Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Φτάνουν τα προγράμματα και οι υποσχέσεις. Οι πρόσφυγες ζητούν διέξοδο και οι νησιώτες την ήρεμη ζωή τους».

Και καταλήγει: «…Εδώ και τώρα χωρίς καμιά χρονοτριβή οι  Λέσβιοι της Αττικής ζητούμε από τους αρμόδιους άμεση και αποτελεσματική λύση, ώστε να μην μετατραπεί η Λέσβος από νησί της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης σε νησί φυλακή».

Στις σελίδες της «Αιολίδας» γίνεται αναφορά σε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν αυτό το διάστημα καθώς και στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, ενώ υπάρχει αφιέρωμα στην επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης. Ο κ. Θ. Πλατσής επιμελείται αφιερώματος στον Ναύαρχο Κουντουριώτη, φωτογραφία του οποίου βρίσκεται και στο εξώφυλλο του περιοδικού. Επίσης θα διαβάσετε και άλλα ιστορικά αφιερώματα, διηγήματα, ποιήματα, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και συνταγές με ντόπιες γεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της «Λεσβιακής Παροικίας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα.