Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων της Γ΄ Εθνικής!

Η ΕΠΟ έκανε γνωστό το φορμάτ του Κυπέλλου Ελλάδας για την σεζόν 2021-2022, στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Για την συμμετοχή τους, τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής θα πρέπει να καταθέσουν παράβολο αξίας 300 ευρώ (αντί για 500 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια), ενώ σε περίπτωση που δεν συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο του ίδιου κόστους, δηλαδή 300 ευρώ. Όσο για τις δηλώσεις συμμετοχής για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής είναι μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Για την 1η και την 2η Φάση του Κυπέλλου, που αγωνίζονται μόνο ερασιτεχνικές ομάδες, τα γήπεδα πρέπει να είναι προδιαγραφών Γ΄ Εθνικής. Για την 3η και 4η φάση, οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών ανώτερης κατηγορίας.

Από την 5η φάση και εντεύθεν οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών Super League 2/ Super League, αναλόγως της κατηγορίας που αγωνίζονται. Αν προκριθούν ομάδες που αγωνίζονται σε κατώτερες κατηγορίες θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως και να λάβουν την παραχώρηση χρήσης γηπέδου αντίστοιχων προδιαγραφών. Οι προδιαγραφές, ανά κατηγορία αναφέρονται στο άρθρο 8 του ΚΑΠ και συμπληρώνονται από τις προκηρύξεις των κατηγοριών.

Για τις ομάδες της Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα ισχύσουν οι προδιαγραφές που ορίζονται στις προκηρύξεις τους.

Όσον αφορά τη συμμετοχή των παικτών, προβλέπεται η αναγραφή στο φύλλο Αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών στην 20άδα για τις ομάδες της Super League, Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, η οποία είναι υποχρεωτική, από την πρώτη Φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01/01/2001 και εντεύθεν.