Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κύτελης καλεί Φλώρο σε παραίτηση

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Άμεση αντίδραση, με πολλές αιχμές, από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης στην δήλωση υποψηφιότητας του πρώην συνεργάτη του στις εκλογές του Οκτωβρίου

Ισχυρές αναταράξεις στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης προκάλεσε το χθεσινό, αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των “Νέων της Λέσβου” σχετικά με την υποψηφιότητα του Γιώργου Φλώρου στις επικείμενες εκλογές. Μπαίνοντας στην τελευταία χρονιά της θητείας της, η παράταξη της πλειοψηφίας δείχνει να έχει χωριστεί σε “δύο στρατόπεδα” και η αντίδραση του Στρατή Κύτελη ήταν άμεση, μη κρύβοντας την δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την απόφαση του πρώην συνεργάτη του, ενώ παράλληλα τον καλεί να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ για λόγους ηθικής τάξης, όπως αναφέρει. 

«Έχοντας πληροφορηθεί από τον τοπικό Τύπο τις ανακοινώσεις του κ. Φλώρου περί πρόθεσής του να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος στο Δήμο Μυτιλήνης στις επερχόμενες εκλογές, οφείλω καταρχάς να επισημάνω πως κάθε υποψηφιότητα σε αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι καλοδεχούμενη, καθώς ο τόπος έχει ανάγκη από ενεργούς πολίτες να τον υπηρετήσουν», αναφέρει αρχικά στην σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και συνεχίζει: «Ωστόσο, ειδικά για τον κ. Φλώρο, ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι η ανακοίνωσή του με εκπλήσσει, δεδομένου πως ο ίδιος ουδέποτε ενημέρωσε για τις προθέσεις του την παράταξη με την οποία εξελέγη στο Δήμο και μάλιστα, όταν ρωτήθηκε προσωπικά σχετικά, πριν από λίγο διάστημα, με αφορμή διάφορες ανεπίσημες διαρροές από πλευράς του, μου απάντησε ότι “προτιμώ να πάω στο σπίτι μου παρά να βρεθώ απέναντί σου”. Προφανώς, δεν έχει νόημα να ασχοληθώ με το τι άλλαξε από αυτόν τον ισχυρισμό του μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Δεν θέλω όμως και να πιστέψω ότι αυτό τροφοδοτήθηκε από την κάθετη διαφωνία που είχε με εμένα και την παράταξή μας, σχετικά με  τις  αυξήσεις – φωτιά  που  επεδίωξε να περάσει στους λογαριασμούς της ύδρευσης, ως Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΛ. Γι’ αυτό άλλωστε τού εξηγήθηκε, σε όλους τους τόνους, πως δεν υπήρχε καμιά περίπτωση, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, όπου δοκιμάζεται η τοπική κοινωνία, να συναινέσουμε στις υπέρμετρες αυξήσεις που εισηγήθηκε ο κ. Φλώρος», υπογραμμίζει ο κ. Κύτελης.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του Δημάρχου για την υποψηφιότητα του Γ. Φλώρου αναφέρεται: «Όπως και να έχει όμως, δεδομένου πως στη Δημοκρατία μας ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τις θέσεις και τις απόψεις του και να ζητεί, αν αυτό επιδιώκει, την ψήφο του εκλογικού σώματος, ευχόμαστε στον κ. Φλώρο καλή επιτυχία και τον ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα προσφορά του», δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στον πρώην συνεργάτη του. 

«Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι για λόγους ηθικής τάξης, πριν ο κ. Φλώρος ανακοινώσει τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες του, επιβαλλόταν πρώτα να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ. Ελπίζουμε έστω και τώρα, εκ των υστέρων, να κάνει αυτό που πρέπει, δίνοντας τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΛ, σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία λόγω του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους, να συνεχίσει να διοικείται μακριά από τις όποιες προεκλογικού χαρακτήρα φιλοδοξίες, σκοπιμότητες και πρακτικές», καταλήγει ο κ. Κύτελης.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img