Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Λαοθαλασσα στην Αγιάσο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Επιτυχημένη ήταν και φέτος η Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο, που πραγματοποιήθηκε χθες μετά από 2 χρόνια λόγω της πανδημίας. Χιλιάδες επισκέπτες από διάφορες περιοχές του νησιού ανηφόρισαν από το πρωί και γεύτηκαν δωρεάν κάστανα και μήλα, ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Εκεί βρέθηκαν και ο Βουλευτής του Νόμου μας, Χ. Αθανασίου, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μ. Κουτουλακης, ο Περιφερειάρχης, Κ. Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρ. Κυτελης, οι Αντιδήμαρχοι, Στρ. Τζιμης και Δ. Αλεξανδρή και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Δ. Παραδελλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Γ.Γ. Αιγαίου με τον Στρ. Κυτελη και τους Αντιδημάρχους, Στρ. Τζιμη και Δ. Αλεξανδρή

 

Ο Βουλευτής του νομού μας, Χ. Αθανασιου

Ψητά κάστανα και μήλα, κρασί και ούζο δωρεάν στους επισκέπτες

Από νωρίς το πρωί άναψαν οι φουφουδες στα πλακόστρωτα του χωριού, απ’ όπου μοιράζονταν  δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα, αλλά και ντόπια μήλα. Δύο αγροκτήματα, ένα στην είσοδο του χωριού στην αρχή του Καστανιώνα, στην περιοχή “Φολίδι” και ένα άλλο μέσα στην καρδιά του Καστανιώνα περιοχή “Πενθίλη” κτήμα του Visit Agiasos, ήταν ανοιχτά για τους επισκέπτες και πρόσφεραν μαζί με τα κάστανα, τσάι του βουνού, ελιές και παξιμάδια, όλα τοπικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς. Παράλληλα υπήρχε λαϊκή αγορά ντόπιων παραγωγών καστάνων, μήλων, καρυδιών, αχλαδιών, ενώ ήταν ανοιχτά όλα τα Μουσεία του χωριού για περιήγηση των επισκεπτών.

Το mini bus μετέφερε τους επισκέπτες στον Καστανιώνα και έγιναν περιηγήσεις με φόντο τον Όλυμπο. 

Στο χώρο της έδρας της Ομάδας του “Visit Agiasos” και συγκεκριμένα στο δημοτικό πάρκο, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την απασχόληση των μικρών επισκεπτών, όπως δημιουργικές κατασκευές, μαθήματα ξιφασκίας, face painting, ζογκλερικά αλλά και καστανοδρομίες. Στον ίδιο χώρο έγινε επίδειξη γλυκών και αλμυρών παρασκευασμάτων από κάστανο και μήλων από τους μαθητές του ΕΠΑΣ Δ.ΥΠ.Α (Ο.Α.Ε.Δ) Σχολής Μαγείρων και Ζαχαροπλαστικής.

Κάτω από τις ομπρέλες και τα στέγαστρα παρέμειναν οι επισκέπτες περιμένοντας να σταματήσει η βροχή

Η γιορτή ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω της βροχής που ξεκίνησε το μεσημέρι, αλλά όπως είπε στα Νέα της Λέσβου η Πρόεδρος της Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγκελλη, ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις των τελευταίων 29 ετών. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που μας τίμησε και φέτος με την παρουσία του και γεύτηκε αλλά και αγόρασε τα τοπικά μας προϊόντα. Αν και στο τέλος μας τα χάλασε ο καιρός, περάσαμε όλοι πολύ όμορφα και προβάλαμε τον τόπο μας και όλη τη Λέσβο, όπως πρέπει να κάνουμε με κάθε ευκαιρία.

[/timed-content-server]

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img