Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

LEGENDS 2004: Επιτυχημένο το τουρνουά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Οι θρυλικοί πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 βρέθηκαν στην ακριτική Λέσβο σκορπώντας χαμόγελα,  αισιοδοξία και γνώσεις στο τουρνουά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο αντικείμενο που λέγεται ποδόσφαιρο. Οι Legends 2004 σε  συνεργασία με  το UEFA Foundation for Children διοργάνωσαν,  στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, ένα όμορφο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών Κ12 το οποίο απόλαυσαν οι μικροί ακρίτες και  πρόσφυγες που συμμετείχαν σε  αυτό  και το οποίο  θα μείνει στην ιστορία. Το σημαντικό είναι ότι τα νεαρά παιδιά είχαν δίπλα τους άλλοτε θρυλικούς πρωταθλητές Ευρώπης, που έβγαλαν στους δρόμους τους Έλληνες με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, προσφέροντας τις γνώσεις και την μεγάλη τους εμπειρία στα παιδιά.

Οι Legends 2004 προχώρησαν σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, μέσω της οποίας προωθούν την κοινωνική ένταξη, μένοντας κοντά  στους  συνανθρώπους μας που έχουν βιώσει το  σκληρό πρόσωπο της  ζωής. Οι Legends 2004  ήρθαν στο  Β. Αιγαίο για να αναδείξουν το μεγαλείο του ποδοσφαίρου,   να  προωθήσουν τις  αξίες  του αθλήματος εντός  και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και  να  δώσουν  χαρά  στα  παιδιά  των ακαδημιών και  των προσφύγων που κατέκλυσαν  τον «Ταρλά». 

Άγγελος Χαριστέας, Αντώνης Νικοπολίδης, Τάκης Φύσσας,  Βασίλης Λάκης, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παντελής Καφές και  άλλοι παίκτες που μας έκαναν υπερήφανους το  2004 στην Πορτογαλία, έστειλαν το δικό τους μήνυμα ότι το  λαοφιλές σπορ και ο αθλητισμός  γενικότερα ενώνουν τους λαούς και βοηθούν στην  ενσωμάτωση των προσφύγων στο δράμα που περνούν μακριά από  την  πατρίδα  τους. Για  τον λόγο  αυτό  η  UEFA και οι  Legends 2004  συνεχίζουν να πορεύονται στο ίδιο μονοπάτι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, διοργανώνοντας παρόμοια  τουρνουά, όπως συνέβη το  Σάββατο στην Λέσβο.

Το  τουρνουά  που έγινε και με την υποστήριξη της Rush Greece, τίμησαν με  την παρουσία  τους ο  γενικός  γραμματέας της  UEFA κ.  Θεόδωρος  Θεοδωρίδης,  ο εκπρόσωπος  της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα Τζέισον Χέπς, καθώς και ο γενικός γραμματέας του UEFA  Foundation  for  Children Ουρς  Κλούζερ.

Νικητής ο Αίγειρος…

Στα  παιχνίδια  που  έγιναν, υπό την καθοδήγηση και  την  επιτήρηση των Legends 2004, νικήτρια του  τουρνουά  αναδείχθηκε  η  ακαδημία του  Αίγειρου Μιστεγνών, καθώς νίκησε  στον μεγάλο  τελικό  τον Απόλλωνα  Βουναρακίου 1-0, με τα παιδιά να πανηγυρίζουν έξαλλα  την  επιτυχία  τους  αυτή,  ενώ  είχε προηγηθεί ο  μικρός τελικός που βρήκε νικητή τον Αλκιβιάδη 3-2 τον  Αιολικό.


ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Συνάντηση των ‘’Legends 2004’’ με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο αντιπροσωπεία των “Legends 2004”, της ιστορικής ομάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία. 

Οι Τάκης Φύσσας (αρχηγός), Γιώργος Καραγκούνης, Αντώνης Νικοπολίδης, Φάνης Κατεργιαννάκης, Βασίλης Λάκης, Παντελής Καφές, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Άγγελος Χαριστέας, Στέλιος Βενετίδης, Νίκος Νταμπίζας βρέθηκαν στην Μυτιλήνη για να συμμετάσχουν στο τουρνουά αλληλεγγύης, αγάπης και ανθρωπιάς που έγινε το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με την UEFA, δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο. 

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο Παναγιώτης Πιττός, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού, καθώς και ο Μυτιληνιός παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Χάρης Γραμμός. 

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, τους συνεχάρη για τον ιστορικό θρίαμβό τους στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004 και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο νησί, τονίζοντας τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων. 

Οι παίκτες έμειναν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού και εκδήλωσαν την επιθυμία τους να το επισκεφτούν σύντομα με τις οικογένειές τους. Ο Δήμαρχος προσέφερε στους “Legends 2004” αναμνηστικά δώρα και τους απηύθυνε πρόσκληση για έναν αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης με ομάδα της επιλογής τους, πρόταση που έγινε δεκτή από τους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img