Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Λειτουργεί ή δεν λειτουργεί η κεραία;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αν και βρίσκεται εγκατεστημένη εδώ και χρόνια στην περιοχή της Παναγιούδας σε οικόπεδο του ΟΤΕ η κεραία κινητής τηλεφωνίας είχε απασχολήσει στο μακρινό παρελθόν την τοπική κοινωνία, ωστόσο λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι δεν λειτουργούσε από μέτρηση που είχε γίνει στο χωριό δεν ασχολήθηκαν ξανά. Μετά την δημοσιότητα που έδωσαν τα Νέα της Λέσβου για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Βουναράκι με τη δεύτερη υπόθεση που κέρδισαν οι κάτοικοι της περιοχής με δικηγόρο τους τον Ταξιάρχη Κουφέλο, καθώς είχαν αναθέσει την υπόθεση  στη Δικηγορική Εταιρεία Κουφέλος και Συνεργάτες,  οι κάτοικοι της Παναγιούδας αρχίζουν να συζητούν σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο και δικής τους προσφυγής για να απομακρυνθεί η κεραία που βρίσκεται στο χωριό τους. 

Ήδη το θέμα έχει αρχίσει να απασχολεί και συλλογικούς φορείς του χωριού και ξεκίνησε ο διάλογος για το ποιες θα πρέπει να είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα.  Όπως ανέφερε κάτοικος της Παναγιούδας στα Νέα της Λέσβου «όταν πριν από χρόνια είχαμε θέσει το θέμα της κεραίας στο χωριό είχε γίνει μία μέτρηση και μας είπαν ότι η κεραία δεν δείχνει να εκπέμπει κάποια ακτινοβολία, άρα θεωρήθηκε ότι είναι ανενεργή και δεν ασχοληθήκαμε από τότε. Δεν πάψαμε όμως ποτέ να έχουμε επιφυλάξεις για το τι συνέβαινε πραγματικά και αν τελικά η κεραία λειτουργούσε. Τώρα βλέποντας στα Νέα της Λέσβου την απόφαση του δικαστηρίου και όπως πληροφορηθήκαμε μάλιστα το δικαστήριο αναγνωρίζει την επικινδυνότητα της εκπομπής για την υγεία των κατοίκων του Βουναρακίου, έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε και γι’ αυτό συντονιζόμαστε ώστε να επαναφέρουμε το θέμα και να ζητήσουμε από την εταιρεία τηλεφωνίας να απομακρύνει την κεραία. Πόσο δε από τη στιγμή που δεν λειτουργεί, όπως μας λένε, γιατί την έχουν επάνω στο στύλο;» είπε ο πολίτης σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που μια κεραία δεν λειτουργεί δεν έχει λόγο να βρίσκεται πάνω στον ιστό.

Πάντως μέχρι τώρα καθώς είναι ακόμα πρώιμο το στάδιο των συζητήσεων μεταξύ κατοίκων και συλλογικών φορέων το θέμα δεν έχει απασχολήσει σε επίπεδο Κοινοτικού Συμβουλίου, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, οπότε οι κάτοικοι να λάβουν σχετικές αποφάσεις και να δώσουν και δημοσιότητα προβάλλοντας τις διεκδικήσεις τους, αναλόγως της ανταπόκρισης που θα έχουν από την εταιρεία τηλεφωνίας.

spot_img

More articles

spot_img