Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Lemon: η βραβευμένη θεατρική παράσταση στη Μυτιλήνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Το Lemon, η παράσταση-εμπειρία, συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια ταξιδιών σε όλη την Ελλάδα και γιορτάζει αυτή τη διαδρομή συνεχίζοντας το πρωτότυπο ταξίδι του ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, έχοντας ως σταθμό του και τη Μυτιλήνη!

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου, η απίστευτη ιστορία του 1900 -του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό- θα παρουσιαστεί στο Κτήμα «Ελιά και Θάλασσα» στη Σκάλα Λουτρών. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα της παραλίας του κτήματος, η οποία και θα αποτελέσει τον ιδανικό σκηνικό χώρο του έργου, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους θεατές. Σε περίπτωση βροχής η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του κτήματος.

Το Lemon ταξιδεύει στο νησί της Λέσβου και οι Μελαχρινός Βελέντζας (1900) και Γιώργος Δρίβας (τρομπετίστας Τιμ Τούνυ) παρέα με το πιάνο-μαγικό κουτί της παράστασης παίζουν τη μουσική του Ωκεανού φέρνοντας στην επιφάνεια την υπαρξιακή αγωνία του καθένα από εμάς: Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;

«Το να δίνεις χρόνο στα πράγματα είναι ζητούμενο. Και κάτι που λείπει. Ο χρόνος μας διαφεύγει. Μας κυνηγά και τον κυνηγάμε. Το Lemon είναι μία καλλιτεχνική πρόταση αντίστασης στο τρεχαλητό της εποχής μας. Καρπός μιας μικρής ανεξάρτητης παραγωγής που θέλουμε και φέτος να μοιραστούμε με τους θεατές που θα συναντήσουμε στους τόπους όπου θα ταξιδέψουμε» λέει ο Mελαχρινός Βελέντζας.

Με περισσότερες από 130 παραστάσεις και πάνω από 12.500 θεατές, η site-specific παράσταση Lemon έχει παρουσιαστεί σε 29 διαφορετικές πόλεις και 37 διαφορετικά locations -μεταξύ των οποίων εν πλω, σε αγκυροβολημένο καράβι, σε καρνάγιο- σε όλη την Ελλάδα από το 2018 μέχρι σήμερα προτείνοντας ένα μοντέλο ανεξάρτητης παραγωγής και πολιτιστικής αποκέντρωσης.

H παράσταση πραγματοποιείται με τη μεγάλη χορηγία της οργάνωσης LATRA INNOVATION LAB, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ‘’ArtApp – Loyalty to Art’’ το οποίο χρηματοδοτείται από την Δημιουργική́ Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ArtApp-Loyalty to Art: http://loyaltytoart.com
Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωσης LATRA INNOVATION LAB: https://latra.gr

Πληροφορίες παράστασης

Πέμπτη 25 Αυγούστου | 21:30

Κτήμα «Ελιά και Θάλασσα» | Σκάλα Λουτρών

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό) & 12 ευρώ (μειωμένο: ανέργων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, κάτω των 18)

Προπώληση ticketservices.gr

https://www.ticketservices.gr/event/lemon-tour/?lang=el

Σημεία προπώλησης
Book and Art | Κομνηνάκη 5 | 2251037961
Home | Π. Πατρών Γερμανού 7 | 6930370176

Πληροφορίες: 6977 77 38 75

Mail: [email protected]

*οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση χωρίς το κινητό τους τηλέφωνο μέσα από την πρωτότυπη δράση #theatroxwriskinito. Πληροφορίες θα δίνονται στην είσοδο του χώρου από την ομάδα παραγωγής του Lemon.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img