Λεσβιακά και όχι μόνο

Γράφει ο Δημήτρης  Στουρνάρας, [email protected]

-Αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσω με τον Παύλο Βογιατζή. Ο συμπαθέστατος πρώην δήμαρχος, νομάρχης και βουλευτής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, του ζήτησα να μου  διευκρινίσει σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν στην Γέρα, για την  πώληση του παλιού  εργοστασίου της οικογένειάς  του. Μου επιβεβαίωσε ότι πράγματι το εργοστάσιο πουλήθηκε σε Τούρκο επιχειρηματία, ο οποίος σκοπεύει να δημιουργήσει μουσείο και κατοικίες. Σε ερώτηση για τα πολιτικά του σχέδια μου τόνισε ότι παραμένει ενεργός, πάντα με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Θα αποφασίσει  όταν έρθει εκείνη η ώρα. Απέκλεισε πάντως υποψηφιότητα για Δήμαρχος ή περιφερειάρχης. Παρέλειψα όμως να τον συγχαρώ για τις καταπληκτικές φωτογραφίες που δημοσιεύει στο διαδίκτυο. Αν και τα καυτά λακωνικά  του σχόλια δεν πάνε πίσω. Πάντα σταθερός και επίκαιρος ο Γεραγώτης πολιτικός.

-Οι Σκοπελιανοί της Γέρας αποχαιρέτησαν τις θερινές κατοικίες τους στο Πέραμα με μια αθρόα προσέλευση στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, ανήμερα στη γιορτή του, όπου ο αρχιερατικός επίτροπος Γέρας π. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Συμμετείχε ο ιεροψάλτης, ιεροκήρυκας και συγγραφέας κ. Μουλινός. Στα χείλη όλων κυριαρχούσε μια ευχή. Και του χρόνου!

-Δεν φτάνουν τόσα που περνάει ο κόσμος στην πρωτεύουσα, έχουν και τους αναρχικούς, που δεν περνάει εβδομάδα να μην τα κάνουν γυαλιά-καρφιά. Μέσα μαζικής μεταφοράς, Ι.Χ., προθήκες καταστημάτων και όποιον πάρει ο χάρος υφίστανται το μένος των αγαπημένων του συστήματος  πλουσιόπαιδων. Ορμητήριο το Πολυτεχνείο, το υπόγειο του οποίου έχει μεταβληθεί σε εργαστήριο κατασκευής μολότοφ. Η σύγκλητος του ιδρύματος ποιεί την νήσσαν και οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουμε. Ντροπή!

-Δεν μπορώ να εξηγήσω το ρόλο του κ. Κατρούγκαλου. Έστειλε επιστολές σε συνταξιούχους και οι  παραλήπτες δηλώνουν πως το περιεχόμενο, ως προς τα νούμερα, είναι άσχετο. Βγαίνει στην τηλεόραση, δηλώνει ότι δεν έγινε καμία περικοπή των συντάξεων κάτω των 1.300 €, και την ίδια στιγμή βγαίνουν 10 και τον διαψεύδουν. Ας σταματήσει επιτέλους το δούλεμα. Όχι άλλη υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

-Πανικός στην κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ. Αν και η απόφαση, κατά τους συνταγματολόγους, ήταν η πλέον πιθανή, η κυβέρνηση έδειξε να αιφνιδιάστηκε. Αποτέλεσμα από την κυβερνητική εκπρόσωπο έως τα μικρομεσαία στελέχη, εμφανώς εκνευρισμένοι, να επιτίθενται κατά απαράδεκτο τρόπο στη δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση μεγιστοποίησε, για τους δικούς της λόγους, το θέμα των νέων τηλεοπτικών αδειών. Με μια περίεργη εμμονή στον αριθμό 4. Το πιο περίεργο όμως είναι ότι η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε καθόλου για τις χιλιάδες των νέων ανέργων. Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας, η ανεργία, δείχνει να μην απασχολεί την κυβέρνηση και αν την απασχολεί, δεν λαμβάνει τα μέτρα που είναι απαραίτητα. Οι υψηλοί συντελεστές στην άμεση φορολογία και η αύξηση του ΦΠΑ στην έμμεση σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων οδηγούν στη φτωχοποίηση του πληθυσμού. Απόδειξη οι χιλιάδες που στήνονται  στις ουρές για να ρυθμίσουν οφειλές στη ΔΕΗ.

Το πρόβλημα δεν λύνεται με την αύξηση των υπουργείων, η οποία λύνει μόνο εσωκομματικά  προβλήματα, αυξάνει το κυβερνητικό κόστος και επιδεινώνει το οικονομικό πρόβλημα. Με την παρούσα πολιτική δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αλλάξει ρότα. Γιατί, όπως πάμε, σε όχι και μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχουμε Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

Γεια σας.