Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Λεσβιακή κουζίνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Μενού με άρωμα Λέσβου θα ετοιμάσει την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Μαΐου, στο εστιατόριό της, στο Κολωνάκι, η γνωστή μαγείρισσα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την προβολή των τοπικών προϊόντων και της λεσβιακής κουζίνας. Καλεσμένοι θα είναι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την γαστρονομία από όλα τα ΜΜΕ, οι Πρέσβεις της Αγγλίας και της Σουηδίας, οι Βουλευτές του Νομού μας, οι εμπορικοί διευθυντές των μεγάλων αλυσίδων σούπερ – μάρκετ, καθώς και ο καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος θα μιλήσει για τα οφέλη της νησιωτικής διατροφής. 

Το μενού θα περιλαμβάνει όλα τα καλά της λεσβιακής γης και θάλασσας, από ψάρια και θαλασσινά, κρεατικά, τυριά, αλλαντικά, λάδι και φυσικά ούζο και κρασί. Τα προϊόντα που θα μεταφερθούν στην Αθήνα είναι χορηγίες από ντόπιες εταιρείες και παραγωγούς, ενώ τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας έχουν έρθει σε επαφή με τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς για την προμήθεια ντόπιων γλυκισμάτων. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόταση του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης στο εστιατόριο που διατηρεί στο Κολωνάκι. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Κ. Μουτζούρης, «η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει την πολιτική της εξωστρέφειας των νήσων του Βορείου Αιγαίου προς την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκδήλωση της προσεχούς Τετάρτης είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της εξωστρέφειας που θα συνεχιστεί για την επίτευξη των στόχων μας».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις