Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Όλες οι ομάδες θα παίξουν στα τοπικά πρωταθλήματα

Ξεκαθάρισε απ’ ό,τι φαίνεται οριστικά το τοπίο σχετικά με τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Δεν πρόκειται να μην πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, καθώς έχει δοθεί παράταση ενός χρόνου προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία. Αυτό ειπώθηκε από τα χείλη του ίδιου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Μιλώντας σε ραδιόφωνο των Χανίων ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι φέτος «όλα τα σωματεία θ’ αγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα, ακόμα κι αν δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο». 

Μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Παρατείνεται ο χρόνος εγγραφής στο μητρώο έως το τέλος του χρόνου. Στην ουσία δίνεται στα σωματεία παράταση μια ακόμα αγωνιστική περίοδο. Δεν θα αποβάλλονται αν δεν κάνουν αίτηση. Θα πάρουν έκτακτη χρηματοδότηση από τη φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος. Έτσι μπαίνει τέλος και σε όλη την παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το μέλλον των σωματείων».

Και είναι ουσιαστικά ένα βήμα πίσω που κάνει η κυβέρνηση, η οποία συνειδητοποίησε ότι αυτό που πήγαινε να κάνει δεν θα μπορούσε να οδηγήσει πουθενά, πέρα από την καταστροφή αρκετών σωματείων. Πλέον δίνεται το χρονικό περιθώριο στις ομάδες προκειμένου να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα και να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό το μητρώο. Και οπωσδήποτε αυτό αποτελεί μια… μεγάλη ανάσα.