Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Λίφτινγκ” στην πλατεία Σαπφούς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Λίφτινγκ στην πλατεία Σαπφούς ξεκίνησε ο Δήμος από το Σαββατοκύριακο και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά από τον καλλωπισμό του χώρου και την αναβάθμιση της εικόνας του. Συνεργείο της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Κατζανού, ξεκίνησε τις εργασίες από τον καθαρισμό των παρτεριών και του αγάλματος, ενώ παράλληλα καθαρίστηκαν το δάπεδο, τα παγκάκια και το αντλιοστάσιο.  Τις επόμενες ημέρες θα βαφτεί και το κτίριο του παλιού Λιμεναρχείου, που, ως γνωστόν, απεντάχθηκε από το πρόγραμμα “Leader” και η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης για την επισκευή του.

Άλλαξε όψη η προτομή του Ηλία Καζάκου στην πλατεία Σαπφούς

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο κ. Κατζανός, «επειδή βλέπουμε ότι η ανάπλαση της πλατείας Σαπφούς, ως επέκταση του έργου της ανάπλασης της Προκυμαίας, καθυστερεί, είπαμε να αναλάβουμε δράση για τον εξωραϊσμό της. Είναι η κεντρικότερη πλατεία της Μυτιλήνης και γενικότερα του νησιού, από την οποία περνούν οι πολίτες και οι επισκέπτες. Πρέπει να είναι καθαρή, νοικοκυρεμένη και προσβάσιμη, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι Απόκριες και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ακολουθεί το Πάσχα και μετά η καλοκαιρινή σεζόν».

Παράλληλα, δεύτερο συνεργείο της Υπηρεσίας Αυτεπιστασίας δουλεύει στην περιοχή του Συνοικισμού, καθαρίζοντας και ευπρεπίζοντας κοινόχρηστους χώρους, παρκάκια και πεζοδρόμια, ενώ όπως τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα από την Περιφέρεια, με την βοήθεια του Δήμου, ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου προς το Αεροδρόμιο. «Ο δρόμος του Αεροδρομίου, όπως και οι ακτές, είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες μας. Εκτός λοιπόν από τις γειτονιές και τις συνοικίες, πρέπει κι αυτή η περιοχή να είναι καθαρή και φροντισμένη σε όλο το μήκος της. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε την Περιφέρεια για να γίνουν αυτές οι εργασίες, αν και διαθέτουμε ελάχιστο προσωπικό ως Δήμος», σημείωσε ο κ. Κατζανός. 

spot_img

More articles

spot_img