Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Λίγες θέσεις για πολλούς ενδιαφερόμενους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σημάδι σημαντικής αλλαγής κλίματος στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, πέραν της μεγάλης προσέλευσης στις εσωκομματικές διαδικασίες της προηγούμενης χρονιάς και της δημοσκοπικής ανόδου, που βλέπει κανείς στις έρευνες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, είναι το αυξημένο ενδιαφέρον, που υπάρχει για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των Βουλευτικών Εκλογών. Όσον αφορά το νομό Λέσβου, αρκετά είναι τα ονόματα που ακούγονται, πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται και απευθείας με την Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς όμως να είναι τίποτε οριστικό, καθώς η Επιτροπή Ψηφοδελτίων δεν έχει καταλήξει στις λίστες υποψηφιοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σαφές πως το έργο της θα είναι δύσκολο, καθώς – σε αντίθεση με το 2019 – το ενδιαφέρον μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά οι θέσεις περιορισμένες.

Όπως έχουμε σημειώσει σε παλαιότερα ρεπορτάζ, τα ονόματα των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Βάσως Χοχλάκα και Γιάννη Πετρέλη, είναι αυτά που σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται στη λίστα των εν δυνάμει υποψηφίων Βουλευτών του κόμματος. Ήδη, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, ενδιαφέρον φαίνεται πως υπάρχει και από τον πρώην Αντιδήμαρχο Λέσβου και νυν συνεργάτη του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Κώστα Κατσαρού, ενώ πριν λίγες ημέρες σαφές έκανε το ενδιαφέρον του και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Μαμάκος, ο οποίος μάλιστα φαίνεται πως δεν ανέλαβε χρέη Αντιδημάρχου, καθώς στόχευσή του είναι η βουλευτική υποψηφιότητα.

Τελευταίο όνομα, που άρχισε να συζητιέται, είναι εκείνο του επίσης Δημοτικού Συμβούλου, Παναγιώτη Ζαφειρίου, από την πλευρά του οποίου μαθαίνουμε πως όντως υπάρχει ενδιαφέρον από τον ίδιο για μια τέτοια προοπτική, η οποία ξεφεύγει από την πολυετή ενασχόλησή του με τα κοινά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, έχει δηλώσει «παρών» εφόσον του ζητηθεί, και γίνονται σχετικές συζητήσεις. 

Πιθανότατα υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμη συζητηθεί τόσο έντονα δημοσίως, σε κάθε περίπτωση όμως αξίζει να σημειωθεί πως όλοι και όλες διεκδικούν μία από τις μόλις πέντε θέσεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τη Λέσβο, στο οποίο μάλιστα λόγω ποσόστωσης, τουλάχιστον 2 υποψήφιες θα είναι γυναίκες. Επιπλέον, τουλάχιστον μία υποψηφιότητα (πολύ πιθανόν η μία εκ των δύο γυναικών) θα είναι από το νησί της Λήμνου. Με λίγα λόγια, είναι δεδομένο πως πολλοί ενδιαφερόμενοι θα μείνουν εκτός και μένει να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί, με την απόφαση να ανήκει ως επί το πλείστον στα κεντρικά του κόμματος, λαμβάνοντας υπόψη την άποψη της Νομαρχιακής Επιτροπής, και με στόχευση τουλάχιστον την 3η θέση σε επίπεδο Νομού, που θα δώσει ξανά μετά από αρκετά χρόνια μία βουλευτική έδρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής.

Υπάρχει ενδιαφέρον

«Υπάρχει όντως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, από ανθρώπους που θέλουν να συμβάλλουν και με αυτόν τον τρόπο στον αγώνα της παράταξής μας» δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μήλιος, χωρίς ωστόσο να μπει στη διαδικασία να επιβεβαιώσει ή να σχολιάσει κάποιο από τα ονόματα που ακούγονται. 

«Κανένας και πολύ ορθά, δεν έχει δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος ή υποψήφια, απλά είχαμε δηλώσεις προθέσεων αφού βρίσκεται επισήμως σε εξέλιξη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εκείνους κι εκείνες που θα ήθελαν να τεθούν υποψήφιοι» σχολίασε ο κ. Μήλιος, επισημαίνοντας πως αν οι εκλογές προγραμματίζονταν για το φθινόπωρο, μέχρι τον Αύγουστο η διαδικασία αυτή θα είχε κλείσει, ωστόσο “πήγε πίσω”, αφού φαίνεται πως δε θα προκηρυχθούν εκλογές σύντομα.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img