Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Λίγο φιλότιμο βρε παιδιά!

Δύο φοίνικες στο Μακρύ Γιαλό της Μυτιλήνης ποτίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μέρα και νύχτα και το νερό τρέχει άφθονο μέσα στα παρτέρια. Έχουμε επικοινωνήσει επανειλημμένα με το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ, έχουμε αναδείξει το θέμα από την εφημερίδα μας, ουδείς έδειξε λίγο φιλότιμο να ασχοληθεί. Τώρα που το ένα από τα δύο δέντρα κόπηκε, το νερό συνέχιζε να ποτίζει τη ρίζα (!!!) για μέρες και μάλιστα το λάστιχο έτρεχε με πίεση, που σημαίνει ότι η ποσότητα που χανόταν δεν ήταν αμελητέα.

Το νερό αφού πλημμύριζε το πεζοδρόμιο έπεφτε στο ρείθρο και κατέληγε στο φρεάτιο. Για μέρες περνούσαν και το έβλεπαν υπάλληλοι του Δήμου, δημοτικοί παράγοντες, ουδείς μπήκε στον κόπο να το κλείσει. Όλοι τους αδιάφοροι, χωρίς ευαισθησία, ακόμα και για τα πιο απλά και καθημερινά, αδύναμοι να χειριστούν ακόμα και ένα λάστιχο ποτίσματος!

Η ΔΕΥΑΛ επικαλούνταν ότι υπεύθυνος είναι ο τομέας του πρασίνου, ο τομέας του πρασίνου ότι δεν έχει υπάλληλο να στείλει και το νερό έτρεχε στον κεντρικότερο δρόμο της Μυτιλήνης χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός!

Τελικά, την Κυριακή, αποφασίσαμε και το κλείσαμε εμείς κάνοντας γωνία το λάστιχο και τυλίγοντάς το πρόχειρα με χαρτοταινία για να μην συνεχίζει να χάνεται άδικα το πολύτιμο αγαθό. Ελπίζουμε ο Δήμος μετά τη σημερινή δημοσίευσή μας να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει το νερό και στα δύο δέντρα (το ένα, όπως βλέπετε, δεν υπάρχει πια!), καθώς τρέχει συνεχώς και είναι και κρίμα και για τη ΔΕΥΑΛ να δηλώνει αναρμόδια όταν χάνεται νερό μπροστά στα μάτια των πολιτών τους οποίους κατά τα άλλα καλεί να κάνουν οικονομία και να μην πλένουν τις αυλές τους!