Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

ΛΗΜΝΟΣ: Με αγιασμό και φιλικό παιχνίδι έγιναν τα εγκαίνια στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου του Αγίου Δημητρίου, όπου έχει τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό όχι μόνο για τον χώρο, αλλά «για το καλό» της νέας σεζόν, για την οικοδέσποινα ομάδα του Κεραυνού, που τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί ξανά στην φυσική της έδρα. Το έργο, εκτός από την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, περιλαμβάνει τον εξοπλισμό του γηπέδου (εστίες ποδοσφαίρου, πάγκους αναπληρωματικών, ιστούς φωτισμού) και τη διαμόρφωση του χώρου (κατασκευή καναλιού υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων). Στο εν λόγω έργο, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Αναπτυξιακού Προγράμματος Ειδικού Σκοπού Βορείου Αιγαίου», εντάσσεται και το γήπεδο της Κοινότητας Ατσικής, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός τους ήταν 400.000 ευρώ. 

Από κει και πέρα τον αγιασμό στο ανακαινισμένο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου, τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσορίζοντας αρχικά την ομάδα του Αετού Λουτρών, καθώς και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου και ευχαριστώντας τους που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια.

«Αναβαθμίσαμε το γήπεδο της Ατσικής πριν από κάποιους μήνες, συνεχίζουμε με τον Άγιο Δημήτριο, έχουμε μια μικρή έλλειψη στο γήπεδο του Μούδρου και τον επόμενο χρόνο τελειώνουν τα γήπεδα του Κάσπακα και του Θάνους», ανέφερε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι με το γήπεδο του Κοντοπουλίου, το γήπεδο του Κοντιά, το γήπεδο της Μύρινας αναβαθμισμένο με φυσικό χόρτο σε λίγες εβδομάδες, ολοκληρώνονται οι υποδομές για το ποδόσφαιρο και ακολουθούν τα άλλα αθλήματα. Ο κ. Μαρινάκης δεν παρέλειψε να  επισημάνει ότι πρόκειται για μία προσπάθεια που δεν προέρχεται μόνο από την δημοτική αρχή, αλλά αποτελεί μια προσπάθεια συλλογική, ευχαριστώντας την ομάδα του Κεραυνού Αγίου Δημητρίου για τη συμβολή της.

Η εκδήλωση των εγκαινίων συνεχίστηκε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου του Αετού, Νίκου Σπανού, ενώ ακολούθησαν η κοπή της κορδέλας και ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στον Κεραυνό και τον Αετό. Για την ιστορία, η ομάδα των Λουτρών επικράτησε 5-1 με τους Βλαστέλλη και Μιχαλάκη να σκοράρουν δύο φορές, ενώ ένα τέρμα σημείωσε και ο Πιπεράς. Ακόμη να αναφέρουμε πως κατά την διάρκεια των εγκαινίων η ΕΠΣ Λέσβου έδωσε στον Κεραυνό το τρόπαιο για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος Λήμνου. 

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Νίκος Αναγνωστόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ποντίκας, Γιώργος Δημάρης, Μανώλης Γαροφαλλίδης και Νίκος Μοσχάκης,  ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης Διά Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου Νίκος Μαρινάκης, ο τέως Αντιδήμαρχος Γιώργος Σακαρίκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου Παντελής Βερρής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Γιάννης Καραμπουρνιώτης, εκπρόσωποι των τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων και φίλοι του αθλήματος.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img