Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Λιθοτριψία νεφρών απο Ιούλιο στο Βοστάνειο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ένα βήμα πριν τεθεί  ολοκληρωμένο σε εφαρμογή το σύστημα λιθοτριψίας  βρίσκεται το νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς μέχρι τώρα η λιθοτριψία έφτανε μέχρι την ουροδόχο κύστη ενώ από τον Ιούλιο μπαίνει ο στόχος αυτό να επεκτείνεται και μέχρι τα νεφρά όπως πρέπει κανονικά να ισχύει όταν μιλούν για λιθοτριψία.

Στο παρελθόν με τη δωρεά του  ιδρύματος «Παύλου Δ. Γιαννακόπουλου» το Βοστάνειο προμηθεύτηκε το Laser λιθοτριψίας και το ημιάκαμπτο ουρητηροσκόπιο ξεκινώντας λιθότριψία μέχρι την ουροδόχο κύστη και τους ουρητήρες   δεν μπορούσε όμως να γίνει η λιθοτριψία μέχρι τα νεφρά.

Τώρα το νοσοκομείο προχώρησε, με δικούς του πόρους και παρέλαβε  μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ένα εύκαμπτο ουρητηροσκόπιο με το οποίο θα είναι δυνατή η αντιμετώπιση της λιθίασης της νεφρικής πυέλου αλλά και των καλύκων των  νεφρών όπου μέχρι τώρα η αντιμετώπισή τους γίνεται στην Αθήνα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των γιατρών της Ουρολογικής Μονάδας  υπολογίζεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου 15νθήμερου του Ιουλίου.

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img