Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

«Λοιπόν, πού είχαμε μείνει;»

Για ένατη χρονιά και μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Αρίωνας είναι και πάλι εδώ από την 1η έως τις 4 Αυγούστου με τέσσερις συναυλίες για τους επισκέπτες της Λέσβου και μια διαδικτυακή διάλεξη για όλους όσους δεν κατάφεραν να βρεθούν εδώ, καθώς οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Έστω, χωρίς τις γνώριμες δράσεις του φεστιβάλ, όπως τα σεμινάρια, τα εργαστήρια για παιδιά και νέους, και τους διαγωνισμούς, ωστόσο στις συναυλίες του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου «ΑΡΙΩΝ», θα ακούσουμε καταξιωμένους αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς – μια διαρκής προτεραιότητα της διοργάνωσης – από το χώρο της κλασικής και της παραδοσιακής μουσικής.   

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναυλιών είναι: 

Κυριακή 1η Αυγούστου, 21.00, Δημαρχείο Μολύβου

Αν η μουσική είναι η τροφή της αγάπης, συνέχισε να τραγουδάς!  

Αλεξάνδρα Πλέσσια, τραγούδι

Κωνσταντίνος Μανωλκίδης, κιθάρα

Γιώργος Βελισσαρίδης, τσέμπαλο 

Δευτέρα 2 Αυγούστου, 21.00, Δημαρχείο Μολύβου

Μπλε Κύμινο 

Μυρωδιές και ηχοχρώματα από τις μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, τραγούδι, λάφτα

Έφη Ζαϊτίδου, κανονάκι 

Παράλληλη δράση

22.30, στον κεντρικό δρόμο του Μολύβου

Rock & roll στο Μόλυβο

Με τους Ρεσάλτο 

Τρίτη 3 Αυγούστου, 21.00, Δημαρχείο Μολύβου

Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Hubert Kaeppel  

Τραγούδια καλοκαιρινής νύχτας

Τζούλια Σουγλάκου, σοπράνο

Κορίνα Βουγιούκα, κιθάρα 

-Τετάρτη 4 Αυγούστου, 21.00, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή

Η γιορτή του Αρίωνα

Συναυλία από το σύνολο των μουσικών που παίρνουν μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων 2021. 

Καθώς οι συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν φέτος τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δράσεων του Αρίωνα, ως αντίδωρο στους φίλους του φεστιβάλ θα μεταδοθεί διαδικτυακά η διάλεξη του καθηγητή της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας Hubert Kaeppel, με θέμα “Ζητήματα ερμηνείας και δακτυλοθεσίας”, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, στις 12.00, με ελεύθερη πρόσβαση.  

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου, Αρίων, διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Έχει την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου – ΕΤΑΛ, της Aegean Airlines, της Hellenic Seaways και άλλων τοπικών υποστηρικτών. 

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό με απαραίτητη την προκράτηση θέσης, που μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο www.arionfestival.com/concerts

Για πληροφορίες και τηλεφωνικές προκρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 2253071990 (καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου). 

 *Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Προηγούμενο άρθροΑναβολή ποδηλατάδας
Επόμενο άρθρο«Περνά, περνά η μέλισσα»