Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Λονδίνο – Αθήνα σε δύο ρόδες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ένας ιδιαίτερος «αγώνας» με τη συμμετοχή αξιόλογων Ελλήνων αθλητών της ποδηλασίας, μεταξύ των οποίων και ο πολύ γνωστός και αγαπητός στη Λέσβο ποδηλάτης Στέφεν Στράιχ, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες, έχοντας ως σημείο εκκίνησης το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και τερματισμού την Ακρόπολη στην Αθήνα. Σημεία διόλου τυχαία, καθώς πρόκειται για την αθλητική δράση Bring them Back, που έχει σαν στόχο να μεταφέρει… σε δύο ρόδες και σε όλη τη διαδρομή το μήνυμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Στο σημείο εκκίνησης στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο (στη μέση ο Στέφεν Στράιχ)

«Δεν ήταν αγώνας, αλλά περισσότερο διακοπές, μια όμορφη βόλτα για ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο ήθελα να στηρίξω», είπε στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο Στέφεν Στράιχ, ένας αθλητής που επέλεξε το νησί μας – και ειδικότερα τη Στύψη – για να ζήσει κι έχει διασχίσει ολόκληρες ηπείρους με το ποδήλατό του (Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Αυστραλία…) κάνοντας ποδηλατικά γνωστή τη Λέσβο σε όλες τις άκρες του πλανήτη. «Βόλτα» συνολικής απόστασης 3.000 χιλιομέτρων ωστόσο, κατά την οποία οι ποδηλάτες πέρασαν από πάρα πολλά όμορφα μέρη και εμβληματικά σημεία μεταφέροντας το μήνυμά τους. Από το Βρετανικό Μουσείο και τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ του Βρετανικού Κοινοβουλίου στο Λονδίνο στις 14 Αυγούστου, στον Πύργο του Άιφελ και την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι και βέβαια επί ελληνικού εδάφους, στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Ακρόπολη στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου τερμάτισαν στις 28 Αυγούστου.

Στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι
Κάποια σημεία της διαδρομής ήταν πολύ απαιτητικά!
Σε ελληνικό έδαφος…

«Μιλήσαμε με πάρα πολύ κόσμο, πολλές φορές μας ακολουθούσαν με ποδήλατα ή αυτοκίνητα. Από το Βρετανικό Μουσείο φύγαμε στις 5 το πρωί και εκεί ήταν Άγγλοι και Έλληνες με ελληνικές σημαίες, ειδικά όταν μπήκαμε στην Ελλάδα ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, από πολύ κόσμο», λέει ο Στέφεν Στράιχ, κάνοντας λόγο για μια πολύ ωραία εμπειρία, που στόχος είναι να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη
Τερματισμός στην Ακρόπολη στην Αθήνα

Μαζί με τον Στέφεν στην ομάδα συμμετείχαν και η Βασιλική Βουτζαλή (γνωστή μας κι από το Transcontinental 2014 και το ημιτελές Indian Pacific race του 2017), ο Γιάννης Ευθυμίου, ο Βασίλης Κόρδας, ο Σταύρος Σούμας, ενώ στο ελληνικό έδαφος τους συνόδεψε ο ΑΜΕΑ Αθλητής ποδηλασίας Χρήστος Κορομηλάς (άτομο με αναπηρία όρασης).

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img