Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Λύσεις για τα προβλήματα στο λιμάνι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την βελτίωση της εικόνας και της εξυπηρέτησης των επιβατών στο λιμάνι της Μυτιλήνης ζήτησαν χθες από τον Κώστα Παπαδόπουλο τα μέλη της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε κατά την σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα προβλήματα στον τουρισμό. Στη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Δημήτρης Αβαγιανός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης και το στέλεχος της εταιρείας ΕΛΟΡΙΣ της Περιφέρειας, Μαρία Κωνστάντογλου

Το πρώτο αίτημα της νεοσύστατης Επιτροπής ήταν ο καθαρισμός του περιφραγμένου χώρου στο λιμάνι, πίσω από το Τελωνείο από τα κατεσχεμένα οχήματα τα οποία ρυπαίνουν το περιβάλλον και παράλληλα δημιουργούν μια αντιαισθητική εικόνα για τη Μυτιλήνη κατά την άφιξη των επισκεπτών. Ο Κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, αλλά δεν μπορεί να επιλυθεί εύκολα αφού απαιτείται η εξεύρεση χώρου για την μεταφορά των οχημάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο επίπεδο καθαριότητας που πρέπει να υπάρχει στους χώρους ευθύνης και αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου, που είναι κοινόχρηστοι και πολυσύχναστοι για ντόπιους και επισκέπτες. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα με τον φωτισμό στον λιμενοβραχίονα και με την λειτουργία των πίλαρς για τα σκάφη, που σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ταμείου έχουν αντιμετωπιστεί.

Με την ευκαιρία τέθηκε και το ζήτημα της χρήσης και της αξιοποίησης του πάρκινγκ στο εμπορικό λιμάνι, που όπως έγραψαν τα “Νέα της Λέσβου” πριν λίγες μέρες έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Ο Κ. Παπαδόπουλος είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να περάσει από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου στα χέρια του Λιμενικού Ταμείου, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη.

Όπως φαίνεται, η Ομάδα Εργασίας, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των τουριστικών πρακτόρων επειδή έχουν φθάσει “στο αμήν” με τα κακώς κείμενα στις υποδομές της πρωτεύουσας, που απωθούν αντί να προσελκύουν επισκέπτες, θα συνεχίσει δυναμικά τις ενέργειες και τις επαφές της με τους τοπικούς φορείς για να βρεθούν λύσεις και να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στον τουρισμό. Επίκεινται συναντήσεις με τους Δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η εκπόνηση ενός σχεδίου προβολής του νησιού μας για το επόμενο καλοκαίρι.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img