Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Λύθηκε (;) το ζήτημα με τις σχολικές καθαρίστριες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Το ζήτημα της αύξησης των ωρών εργασίας 10 ατόμων που εργάζονται στο χώρο της καθαριότητας και συγκεκριμένα σε σχολεία της Μυτιλήνης επανήλθε για ακόμη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ. Πρόκειται για 10 άτομα που απασχολούνται με την καθαριότητα των σχολείων της Μυτιλήνης, στα οποία το ωράριο εργασίας, σύμφωνα με παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αυξανόταν από 3 ώρες σε 6,5 ώρες ημερησίως. 

Τα συγκεκριμένα άτομα προσλήφθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης για να απασχοληθούν κατά το διάστημα από 1-9-2023 μέχρι και τις 30-6-2023. Η απόφαση αύξησης του ωραρίου ωστόσο δεν μπορούσε να υλοποιηθεί γιατί στην απόφαση η αναφορά των ατόμων είναι μόνο αριθμητική και όχι ονομαστική. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ένα διαδικαστικό «εμπόδιο», το οποίο όμως είναι εις βάρος των σχολικών καθαριστριών, που θα στερηθούν δύο μήνες εργασίας, αφού το πρόβλημα για να λυθεί θα χρειαστεί το λιγότερο δύο μήνες

Όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» Εριφύλη Χιωτέλλη, Μαρία Ζερβού, Βασιλική Ανδρεαδέλλη και Δημήτρης Μαλλιαρός: «Αμέσως επισκεφτήκαμε τον κ. Κουντουρέλλη και ζητήσαμε να εξεταστεί ο τρόπος διόρθωσης αυτής της απόφασης. Καταλήξαμε λοιπόν στα παρακάτω: Για να είναι εφικτή η υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης, αυτή πρέπει  να συμπληρωθεί με την ονομαστική κατάσταση των δικαιούχων υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά και οι οποίοι έχουν υποβάλει ανάλογη αίτηση. Όμως εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως δυστυχώς η λανθασμένη διατύπωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στερεί δύο μήνες εργασίας, από τους-τις 10 εργαζόμενους-ες, αφού η απόφαση αυτή δεν μπορεί να υλοποιηθεί από την 1η Νοεμβρίου όπως αρχικά προβλεπόταν, αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα υλοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2024! Και στο σημείο αυτό ως παράταξη θέλουμε να θέσουμε ακόμα μια φορά το ζήτημα της λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής αφού είναι φανερό σε όλους μας πως έχει επέλθει εξαιτίας των όσων συνέβησαν πριν και μετά τις εκλογές μια «χαλαρότητα» στη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να προκύπτουν και τέτοιου είδους λάθη, όπως τα παραπάνω! Θέλουμε να κάνουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων που προκύπτουν από τα καθήκοντα που έχει ο καθένας μας, αφού οι υποχρεώσεις όλων μας στα πλαίσια αυτής της Δημοτικής Αρχής, ολοκληρώνονται στις 31-12-2023».

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κουντουρέλλης: «Το ζήτημα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε. Έπειτα από απόφαση που πάρθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο ονομάτισε τους 10 εργαζόμενους που απασχολούνται στο χώρο της καθαριότητας των σχολικών μονάδων. Εκκινείται η διαδικασία προκειμένου η απόφαση να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Θα γίνει ανάληψη της πίστωσης με στόχο οι εργαζόμενοι να ξεκινήσουν την δουλειά από τις 2 Ιανουαρίου με διεύρυνση του ωραρίου από τις 3 σε 6,5 ώρες ημερησίως». 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img