Μάχες για την τετράδα

Με τον δεύτερο όμιλο να έχει ολοκληρωθεί και τις ομάδες που θα αγωνισθούν σε καθένα από τους δύο νέους ομίλους να είναι γνωστές, όλα τα βλέμματα στρέφονται στις σημαντικές αναμετρήσεις του πρώτου ομίλου της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, με το μενού της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής να έχει ενδιαφέρουσες μάχες μεταξύ ομάδων που θα διεκδικήσουν την προνομιούχο τέταρτη θέση. Το ρεπό του θα εκτίσει ο Αρίων Μήθυμνας, που θα περιμένει τα αποτελέσματα της αγωνιστικής, για να ξέρει τι θα ζητά την τελευταία αγωνιστική, όντας έως τώρα, η ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης.

 

Ή τώρα ή ποτέ

  • Αιγέας Πλωμαρίου – Αετός Λουτρών
  • 29/12, ώρα 15:00, «Μιχαλέλλειο» γήπεδο Πλωμαρίου

Με τις πιθανότητες να είναι πλέον απέναντί του, ο Αιγέας θα υποδεχθεί στο Πλωμάρι τον πρωτοπόρο Αετό Λουτρών, με μόνο στόχο την νίκη, ώστε να προσπαθήσει έως το τέλος την κατάκτηση της τέταρτης θέσης του ομίλου. Οι γηπεδούχοι την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισαν την ήττα από τον άλλον ανταγωνιστή τους για την τέταρτη θέση, τον Αρίωνα Παλαιοκήπου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, το έργο της ομάδας για την κατάληψη της τελευταίας θέσης της τετράδας να δυσχεράνει για τους Πλωμαρίτες.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι που δεν γνώρισαν μεγάλα προβλήματα απέναντι στον Αίγειρο Μιστεγνών στα Λουτρά, του οποίου επιβλήθηκαν με 4-1, θέλουν να κατακτήσουν την νίκη ώστε να κλειδώσουν την πρωτιά του ομίλου με ένα ακόμη τρίποντο. Αξίζει να δούμε αν ο Αιγέας θα καταφέρει με το ένστικτο της επιβίωσης να πετύχει μια μεγάλη νίκη.

 

Να μείνει δεύτερος

  • Ανδρονικάς Παρακοίλων – ΑΟ Πολιχνίτου
  • 29/12, ώρα 15:00, Γήπεδο Παρακοίλων

Στο γήπεδο των Παρακοίλων, ο τοπικός Ανδρονικάς θα φιλοξενήσει την ομάδα του Πολιχνίτου, με σκοπό να κατακτήσει το τρίποντο που θα του δώσει και μαθηματικά την δεύτερη θέση, τερματίζοντας πάνω από τον Διαγόρα. Με μεγάλη νίκη και ανατροπή επί του Παλλεσβιακού και την ψυχολογία στα ύψη θα τεθεί αντιμέτωπος ο γηπεδούχος απέναντι στο φιλοξενούμενο Πολιχνίτο, που αν και αδιάφορος βαθμολογικά, σίγουρα θα προσπαθήσει να κάνει την ζημιά στον Ανδρονικά, όντας ξεκούραστος, μετά το ρεπό του και με διάθεση για να πετύχει μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια δυνατή ομάδα.

 

Να κλείσει θετικά

  • Αίγειρος Μιστεγνών – Διαγόρας Αγ. Παρασκευής
  • 29/12, ώρα 15:00, Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής

Με σκοπό να κλείσει με μια όμορφη εμφάνιση τόσο το αγωνιστικό έτος του 2018 όσο και τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στον όμιλο, ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής θα επισκεφθεί τον Αίγειρο Μιστεγνών στην Θερμή. Η ομάδα του Χρήστου Πουρή αγνοεί την νίκη εδώ και δύο αγωνιστικές, χωρίς να έχει καταφέρει να σκοράρει ούτε μια φορά σε 180 αγωνιστικά λεπτά, κάτι που τον έθεσε εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Παρόλα αυτά, η νίκη είναι σημαντική για την ομάδα της Αγ. Παρασκευής, καθώς θα έχει ελπίδες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Ο αγώνας είναι ο τελευταίος των φιλοξενούμενων στον όμιλο, καθώς την τελευταία ημέρα δράσης του ομίλου, ο Διαγόρας θα εκτίσει το ρεπό του. Απέναντί τους, θα βρεθεί ο Αίγειρος Μιστεγνών, που το 2018 έζησε επιτυχία και αποτυχία. Από την μία κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά από την άλλη, οι πολλές αλλαγές, έφεραν την ομάδα των Μιστεγνών σε δυσχερή θέση, που πλέον θα παλέψει στον όμιλο των ομάδων του πλέι-άουτ για να αποφύγει τον υποβιβασμό, επιδιώκοντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι στον Διαγόρα.

 

Μάχη τετράδας

  • Παλλεσβιακός – Αρίων Παλαιοκήπου
  • 29/12, ώρα 15:00, «Γεώργιος Σκούφος»

Το παιχνίδι που θα τραβήξει περισσότερο από όλα το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι αδιαμφισβήτητα αυτό ανάμεσα στον Παλλεσβιακό και τον Αρίωνα Παλαιοκήπου, με τις δύο ομάδες να είναι δύο από τους τέσσερις διεκδικητές της τέταρτης θέσης. Ο «Παλλέ» έχασε την ευκαιρία να είναι πιο κοντά από όλους στην τέταρτη θέση, κατάφερε όμως μέσα σε ένα δεκαπεντάλεπτο να καταστρέψει ό,τι έφτιαχνε για 75 λεπτά στα Παράκοιλα, καθώς απώλεσε προβάδισμα 2 τερμάτων απέναντι στον Ανδρονικά, γνωρίζοντας μάλιστα στις καθυστερήσεις την ήττα με 3-2.

Αντίθετη πορεία για τον Αρίωνα, που από την νίκη του επί του Αετού και έπειτα, τρέχει ένα αήττητο σερί, που τον έβαλε στο παιχνίδι της τέταρτης θέσης. Τελευταίο θύμα της ομάδας του Παλαιοκήπου ήταν ο έτερος διεκδικητής, Αιγέας Πλωμαρίου, τον οποίο νίκησε με 1-0 εντός έδρας. Με νίκη, ο Παλλεσβιακός θα θέσει εκτός μάχης τόσο τον Αρίωνα Παλαιοκήπου όσο και τον Αιγέα Πλωμαρίου, και θα κονταροχτυπηθεί τελευταία αγωνιστική με τον Αρίωνα Μήθυμνας για την τετράδα. Αν ο Αρίων όμως καταφέρει να φύγει με το διπλό, θα αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την τέταρτη θέση την τελευταία αγωνιστική.