Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

“Μάχη” με ηχηρά ονόματα από το ΚΚΕ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ο Π. Μεντρέκας, μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του κόμματος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο για τις επικείμενες εκλογές, με σύνθημα “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ ισχυρό”

Η Μαρία Κομνηνάκα, ο Γιάννης Ζαφειρίου, ο Σταύρος Μαντατής, η Νίκη Τσιριγώτη και ο Σταύρος Πλάτζος από τη Λήμνο, είναι οι πέντε υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό Λέσβου που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές, όπως ανακοινώθηκε χθες από το μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και Γραμματέα της Επιτροπής Αιγαίου, Παναγιώτη Μεντρέκα. Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε στην κατάμεστη από κόσμο από όλη τη Λέσβο αίθουσα του Κινηματογράφου “Αρίων” με κεντρικό σύνθημα “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ ισχυρό” και με στόχο την εξασφάλιση της τρίτης έδρας, που παραδοσιακά καταλαμβάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα στο Νομό μας.

Με όγκο και παλμό η χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό μας

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Π. Μεντρέκας, «η προεκλογική περίοδος έχει ήδη  ξεκινήσει και αυτό γίνεται φανερό από το γεγονός ότι οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα σκηνικό άγριου τσακωμού, μια εικόνα έντασης και μεγάλης πόλωσης και να φορέσουν ένα φιλολαϊκό προσωπείο. Πρόκειται για μια χιλιοπαιγμένη και κακής ποιότητας θεατρική προεκλογική παράσταση», τόνισε ο ίδιος.

Το μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ επιτέθηκε στα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές τους ταυτίζονται σε πολλά σημεία, ενώ οι διαφορές τους έχουν να κάνουν με «το πώς θα μοιραστούν τα δις ανάμεσα στους μεγάλους επιχειρηματίες. Όμως αυτό τι αξία και τι σημασία έχει για το λαό που πληρώνει και θα συνεχίζει να πληρώνει περισσότερο ακόμα με βαριούς φόρους, με ακρίβεια, με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, σε δαπάνες που αφορούν την υγεία, την εκπαίδευση; Καμία», υπογράμμισε ο Π. Μεντρέκας. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γραμματέας της Επιτροπής Αιγαίου αναφέρθηκε στην μάχη που θα δοθεί για την τρίτη έδρα στο Νομό Λέσβου, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ έχει αγωνιστικούς δεσμούς και δεσμούς αίματος με το λαό της Λέσβου, που κανείς δεν μπορεί να τους σπάσει όσο κι αν προσπαθεί: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή την βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στη Λέσβο την εποφθαλμιούν πολλοί. Όσο όμως ενοχλητικό είναι για τις κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα το να έχει η Λέσβος Κομμουνιστή Βουλευτή, τόσο αυτό είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για το λαό του νησιού».

Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους Βουλευτές, ο Π. Μεντρέκας τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο που διαμόρφωσε το ΚΚΕ στο νησί εκπροσωπεί το δυναμικό αγωνιστικό παρόν και μέλλον του νησιού. «Μπορούμε με αυτό το ψηφοδέλτιο και με συστράτευση όλων να δώσουμε και αυτές τις μάχες με επιτυχία και να καταφέρουμε να αναδειχθεί το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό σε όλη τη Λέσβο», είπε ο ίδιος κλείνοντας την ομιλία του.

Στο βήμα το μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Π. Μεντρέκας

Παίρνοντας το λόγο η νυν και υποψήφια Βουλευτής του ΚΚΕ, δικηγόρος, Μαρία Κομνηνάκα, αναφέρθηκε στη μαχητική υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, μέσα και έξω από τη Βουλή, όλη αυτή την τετραετία, από το κόμμα και την ίδια προσωπικά, με εκατοντάδες ερωτήσεις, αναφορές, επισκέψεις, περιοδείες και διεκδικήσεις επί των αιτημάτων Σωματείων εργαζομένων, Συνταξιούχων, Αγροτικών Συλλόγων, Επαγγελματιών, κλπ.. «Με νέα ορμή, αποφασισμένοι, από πολύ καλύτερες θέσεις, σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Γιατί για τη Λέσβο δεν είναι απλά θέμα τιμής και ευθύνης να στείλει ξανά στη Βουλή κομμουνιστή Βουλευτή, αλλά να συμβάλει καθοριστικά στην συνολική άνοδο του κόμματος, με τη μόνη ψήφο που δεν πάει χαμένη, που δεν πρόκειται ποτέ να στραφεί εναντίον σου», επεσήμανε η ίδια.

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και υποψήφιου Βουλευτή, Γιάννη Ζαφειρίου, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές αυτούς που είναι δίπλα τους σε κάθε αγώνα και όχι απέναντι: «Μαζί θα δώσουμε κι αυτό τον αγώνα και θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, όπως στο προσφυγικό, στις πυρκαγιές, στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά και τόσα άλλα, χωρίς να λυγίσουμε, για να στείλουμε έναν δικό μας άνθρωπο στη Βουλή».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υποψήφιος Βουλευτής, Σταύρος Μαντατής, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμότιας και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ διαχρονικά βρίσκεται δίπλα στους αγρότες αναδεικνύοντας τα αιτήματά τους και διεκδικώντας λύσεις, ενώ κλείνοντας είπε με νόημα ότι «τα βρόμικα χέρια από αγροτικές εργασίες είναι χέρια καθαρά».

«Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών», τόνισε κατά την ομιλία της η υποψήφια Βουλευτής, Νίκη Τσιριγώτη, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Μυτιλήνης από το 2014, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την περίοδο το μυαλό και η καρδιά όλων μας βρίσκεται στην Τουρκία και την Συρία που δοκιμάζονται από τους σεισμούς. Επίσης σημείωσε ότι ο λαός αναγνωρίζει τους αταλάντευτους αγώνες που δίνει το ΚΚΕ και γνωρίζει ότι θα βρίσκεται δίπλα του και την επόμενη μέρα. «Θα δώσουμε μάχη με πολλούς νέους αγωνιστές και στο μαύρο που μας ετοιμάζουν θα ρίξουμε κόκκινο», ανέφερε η κ. Τσιριγώτη κλείνοντας την ομιλία της.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img