Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Μάχη ζωής για τον 58χρονο Γιάννη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Δύσκολες θα είναι οι επόμενες μέρες για τον 58χρονο Γιάννη, τον γνωστό επαγγελματία από το χώρο της εστίασης που δραστηριοποιούνταν δεκαετίες τώρα στη Μυτιλήνη και τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική της Ειδικής Μονάδας Εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μετά από επίθεση που δέχτηκε από τη γυναίκα του, η οποία τον περιέλουσε με βενζίνη βάζοντάς του φωτιά κατά τη διάρκεια καβγά μεταξύ τους.

Με τη σύζυγο να είναι ήδη προφυλακισμένη αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο άτυχος Γιάννης για χρόνια τώρα στη ζωή του πορεύτηκε με ένα μεγάλο χαμόγελο και με καλοσύνη, προσπερνώντας τα διαδοχικά χτυπήματα της μοίρας καθώς με τη γυναίκα του έχασαν δύο παιδιά, ένα αγόρι που έπεσε με το ποδήλατο στη θάλασσα στο Φανάρι πριν από χρόνια, όπου η οικογένεια λειτουργούσε ταβέρνα, και ένα κορίτσι σε τροχαίο στο δρόμο προς Θερμή την τελευταία δεκαετία.

Παρότι το προηγούμενο διάστημα οι θεράποντες ιατροί του τραυματία είχαν καλέσει τον γιο του ενημερώνοντάς τον για σχετική βελτίωση της κατάστασης του πατέρα του, κάτι που γράψαμε τις τελευταίες ημέρες, η οικογένεια έχει ενημερωθεί για επιδείνωση της κατάστασης του 58χρονου και μάλιστα η μία από τις αδελφές του που μιλάει με τους γιατρούς μας μετέφερε ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη και αυτό θα ισχύει τουλάχιστον για έναν μήνα ακόμα. Κι αυτό καθώς ο αδελφός της εκτός από τον τραυματισμό που υπέστη εσωτερικά και εξωτερικά από τη φωτιά, έχει προσβληθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

«Η κατάστασή του συνεχίζει να παραμένει σοβαρή, όπως ενημερωθήκαμε, και πραγματικά ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο αδελφός μας να καταφέρει να βγει νικητής», είπε η αδερφή του 58χρονου στα Νέα της Λέσβου.

Η οικογένεια βρίσκεται συνεχώς στα τηλέφωνα προσπαθώντας να ενημερωθεί από το νοσοκομείο για την κάθε εξέλιξη που υπάρχει γύρω από την υγεία του Γιάννη, ενώ ο γιος του είναι στη Θεσσαλονίκη ώστε να έχει άμεση επαφή με τους γιατρούς και να ενημερώνεται καθημερινά για την εξέλιξη της πορείας του πατέρα του.

Όλο το τελευταίο διάστημα τα Νέα της Λέσβου δέχονται σχεδόν καθημερινά τηλεφωνήματα αναγνωστών για την υγεία του Γιάννη καθώς ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου ουζερί της Μυτιλήνης είναι γνωστό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία, με πολλούς φίλους και πελάτες. Οι φίλοι του με αγωνία περιμένουν να δουν ποια θα είναι η εξέλιξη της υγείας του, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει σύντομα να βγει νικητής και να βρεθεί και πάλι ανάμεσά τους στη Μυτιλήνη. Ωστόσο η νοσηλεία του Γιάννη είναι περίπλοκη και θα χρειαστεί να παραμείνει ένα διάστημα μηνών στην Θεσσαλονίκη για να μπορέσει να αποκατασταθεί σε πρώτη φάση και να σταθεί όρθιος, ενώ στη συνέχεια ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί και σ’ άλλες πλαστικές επεμβάσεις.

Πάντως όσο η νοσηλεία του 58χρονου παρατείνεται μέσα στην Εντατική αυτό δεν είναι καλό σημάδι και λόγω των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, που στην παρούσα χρονική συγκυρία φαίνεται να κρατούν τον 58χρονο καθηλωμένο μέσα στη μονάδα, με τους γιατρούς να είναι συγκρατημένοι.

- Advertisement -

More articles

spot_img