Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την συμμετοχή της στην Έκθεση “Athens International Tourism and Culture”, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο Ζάππειο στην Αθήνα, με την εκδήλωση γαστρονομίας για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων των νησιών μας, όπου παρουσιάστρια αλλά και υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η γνωστή σε όλη την Ελλάδα σεφ και παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η Περιφέρεια συμμετείχε με δικό της περίπτερο, ενώ η μαγειρική εκδήλωση έγινε για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων αλλά και συνταγών των παραδοσιακών πιάτων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Η γαστρονομία αποτελεί βασικό συστατικό του τουριστικού προϊόντος των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής τους προωθούνται και τα τοπικά προϊόντα. Με αυτό το σκεπτικό διοργανώθηκε η εκδήλωση γαστρονομίας η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στις 6 το απόγευμα, στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με προσκεκλημένους πάνω από 100 διεθνείς buyers (tour operators, τουριστικά πρακτορεία) της έκθεσης αλλά και Έλληνες δημοσιογράφους. Την επιμέλεια όλης της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κ. Μπαρμπαρίγου, η οποία και παρουσίασε στο κοινό που μαζεύτηκε γύρω από το περίπτερο της Περιφέρειας παραδοσιακά διατροφικά προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς και χαρακτηριστικά παραδοσιακά πιάτα που βασίζονται σε τοπικά προϊόντα των νησιών. Η εκδήλωση προβλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ζωντανή μετάδοση και είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει σαλάτα με χάχλες Λέσβου και άλλα τοπικά προϊόντα

H κ. Μπαρμπαρίγου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ελαιόλαδο της Λέσβου μιλώντας για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, καθώς και για το πλήθος των ελαιοδέντρων που υπάρχουν στο νησί μας. Επίσης μίλησε για το ούζο της Μυτιλήνης και για τον γλυκάνισο που δίνει την έντονη γεύση. Μαγείρεψε σαλάτα με χάχλες και ελαιόλαδο Λέσβου αλλά και άλλα τοπικά προϊόντα όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο, το οποίο παρακολούθησε όλη την εκδήλωση γαστρονομίας της Περιφέρειας. Παρευρισκόμενος ήταν και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή και την επιτυχία της εκδήλωσης.

spot_img

More articles

spot_img